Maskottävling ska få barn intresserade av biblioteket

Rund, avlång, randig, prickig, hårig, pälslös, snäll eller elak. Mariannelundsbibliotek anordnar maskottävling för barn.

Andrea Dahnson hoppas att många barn ska vilja delta i Mariannelunds biblioteks maskot-tävling.

Andrea Dahnson hoppas att många barn ska vilja delta i Mariannelunds biblioteks maskot-tävling.

Foto: Sofie Olsson

Mariannelund2021-03-13 19:39

Mariannelunds bibliotek nya maskottävling är igång. Barn upp till 15 år kan vara med och teckna hur de tycker att den nya biblioteksmaskoten ska se ut. 

–Vi vill ha att barnen skapar en egen liten figur. Den får inte vara inspirerad av någon annan känd barnkaraktär utan måste vara helt egen eftersom vi hoppas kunna använda den på sociala medier, berättar Andrea Dahnson på biblioteket i Mariannelund.

Idén menar Andrea Dahnson att hon har haft länge men att det är först nu den kommit till skott. 

– Jag tyckte att det passade bra att göra verklighet av den nu i coronatider när barnen är mycket hemma. Jag tror att det här är något som de kan tycka är roligt att göra och som samtidigt får dem intresserade av biblioteket. Förhoppningen är nämligen att maskoten så småningom ska dyka upp i fysisk form här. Vi har en grupp människor i Mariannelund som håller på med återbruk och som jag hoppas kommer vilja vara med och skapa vinnarbidraget. 

Barnens teckningar eller målningar kan antigen lämnas direkt på biblioteket eller skickas in digitalt. Den vinnande designen presenterar efter att tävlingen avslutats i slutet av maj. 

– Än är det inte jättemånga som lämnat in så jag hoppas på att fler ska vilja delta. När jag fått in alla bidrag är tanken att de ska presenteras på sociala medier och att folk ska få rösta, säger Andrea Dahnson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!