Mer än bara köttbullar när Köttbullefesten hölls

Lördagens köttbullefest flyttades från centrum till tallskogen och bjöd på allt ifrån brandbilsturer till tovning och bolltävling.

Jonie Antonsson, 10 år, går på ridskola och tycker att det mesta med ridning är roligt. "Men jag har nog aldrig ridit på en riktigt så här stor häst", sa hon innan hon satt upp.

Jonie Antonsson, 10 år, går på ridskola och tycker att det mesta med ridning är roligt. "Men jag har nog aldrig ridit på en riktigt så här stor häst", sa hon innan hon satt upp.

Foto: Linda Jonzon

Mariannelund2021-08-22 17:17

Rytmerna från slag- och blåsinstrumenten spred sig i den glesa tallskogen när Vena musikkår inledde årets Köttbullefest. 

Bland tallarna gick två hästar en slinga med den som ville provrida och i närheten höll Britt Svensson och Monica Axelsson på att tova.

– Det ska bli en installation i form av ett troll på ett av träden, berättar Britt.

På gräsmattan utanför restaurangen höll HMIS i olika tävlingar: speed shooting, straffläggning och grodspottning.

undefined
Britt Svensson har just tovat ihop ena örat till trollet som ska pryda en utav tallarna.
undefined
Aaron Backlund och Lukas Elveberg, båda 8 år, har testat grodspottning förut men vågar inte gissa på hur långt de kan spotta i år. Efter ett försök var hamnade Lukas på strax under metern, och Aaron på hela 170 centimeter.
undefined
Katrin Johansson lagade den godaste köttbullen och tog hem priset. Ett diplom, en blommar, en köksmaskin, och inte minst: att få sina köttbullar på restaurang Skogens meny under nästa år!

Under dagen smakade sig en jury igenom bidragen i köttbulletävlingen. Vinnarköttbullen var en klassisk och snygg köttbulle som överraskade med att innehålla hjortfärs!

Katrin Johansson ligger bakom bullen och gläds åt vinsten.

Hur känns det att din köttbulle kommer finnas på menyn på restaurang Skogen?

–Jätteroligt, utbrister Katrin och avslöjar att hennes köttbullar lagats på Lönneberga-hjort.

Då och då ljöd sirener genom skogen. Det var när brandbilen fylldes med barn som fick sig en åktur.

En del utlovade aktiviteter uteblev, något som arrangören tyvärr inte har en förklaring till.

För första gången i kalasets fyraåriga historia lämnade man centrum för utomhusmiljön vid Filmbyn, vilket tidigare mötts med viss skepsis.

– Det här var ett försök och det kändes som att folk kom mer och mer. Barnfamiljer uttryckte att det kändes lugnare här än vid torget, berättar Hans Stenblom från Samhällsföreningen som på det hela taget är väldigt nöjd med årets Köttbullefest.

undefined
Brandbilen lastades gång på gång full med förväntansfulla barn som fick en åktur till Spilhammar och tillbaka.
undefined
Angela Gustafsson deltog i Köttbullestafetten under förmiddagen och visar sin medalj. Loppet engagerade åtta vuxenlag och sex, sju barnlag. Inga priser delades ut, istället skänktes hela intäkten från startavgiften till Barncancerfonden.
undefined
Monica Axelsson och Britt Svensson tovade en installation till tallskogen.
Vena Musikkår inledde festen med ett cirka 20 minuter långt musikprogram.
Vena Musikkår inledde festen med ett cirka 20 minuter långt musikprogram.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!