Misstänkt för mordbrand fortfarande allvarligt skadad

Mannen som misstänks för mordbrand efter den kraftiga branden i ett bostadshus i Mariannelund på tisdagen har ännu inte kunnat förhöras på grund av sina skador.

Under onsdagen var området i Mariannelund fortsatt avspärrat.

Under onsdagen var området i Mariannelund fortsatt avspärrat.

Foto: Sofie Olsson

Mariannelund2022-02-09 10:53

– Han förefaller vara väldigt allvarligt skadad, säger kammaråklagare Lisa Hedberg vid åklagarekammaren i Jönköping på onsdagsförmiddagen.

Hon är förundersökningsledare för den fortsatta utredningen av händelsen.

– Status är ungefär detsamma som under tisdagen. Vi har en man som är allvarligt skadad och förd till sjukhus, jag vet inte vilket sjukhus han vårdas vid. På grund av skadeläget har vi inte kunnat hålla något förhör med honom ännu, säger hon.

Larmet om branden i villan i Marainnelund kom strax före 08.45 på tisdagen. Kort senare påträffade polis och räddningsperson en skadad man i anslutning till brandplatsen. Han fördes med ambulans till sjukhus.

Samtidigt meddelande polisen att man upprättat en förundersökning om misstänkt mordbrand och så snart släckningsarbetet avslutats spärrades brandplatsen av.

– Jag vet inte riktigt hur läget är där ute just nu, men det kommer att genomförs en teknisk undersökning så snart situationen på brandplatsen tillåter det. Utredningen innebär att vi först ska ta reda på hur det börjat brinna och om det är någon som har tänt på och sedan vem det i så fall är. Nu finns det en misstänkt och sen får vi se vart utredningen leder, säger Lisa Hedberg.

Polisen inledde utredningen med förhör på platsen under tisdagen. Även kommunens krisgrupp är inkopplad för att bistå drabbade personer efter branden.

Den man som misstänks för mordbrand efter en kraftig brand i en villa i Mariannelund har ännu inte kunnat höras av polisen.
Den man som misstänks för mordbrand efter en kraftig brand i en villa i Mariannelund har ännu inte kunnat höras av polisen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!