Dramatisk villabrand utreds av polisen

En villa blev övertänd i Mariannelund under tisdagsmorgonen. Det ledde till ett omfattande släckningsarbete där en allvarligt skadad man fördes till sjukhus. Han är nu misstänkt för mordbrand.

Under onsdagen var området avspärrat.

Under onsdagen var området avspärrat.

Foto: Sofie Olsson

Mariannelund2022-02-08 09:24

Villan i Mariannelund var övertänd och larmet från en förbipasserande kom klockan 08.43 på morgonen. Det akuta släckningsarbetet avslutades någon gång under tidig eftermiddag. En man är misstänkt för mordbrand och han fördes till sjukhus med allvarliga skador.

– Mannen ska ha varit ensam i villan, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Tio enheter från räddningstjänsten var på plats och släckningsarbetet pågick under dagen. Ledningsoperatören berättade att de har kunnat begränsa branden till villan.

– Vi har ganska mycket resurser med cirka 20 personer som utför släckningsarbete på den totalskadade villan. Den är totalt utbränd, sa räddningstjänstens ledningsoperatör.

Vår reporter var på plats klockan 9.15.

– Det verkar ha gått fort med brandutvecklingen. Jag såg att det brann inuti huset och det var mycket rök.

Den första enheten från räddningstjänsten var på plats klockan 08.55 och enheter åkte dit från Mariannelund, Rumskulla, Vimmerby, Eksjö och Hjältevad. 

Klockan 09.55 var Eksjö kommuns krisgrupp på väg för att bistå den drabbade familjen. Vid lunchtid på tisdagen meddelade polisen att de har kunnat förhöra mannen än, på grund av hans skador. Däremot har det hållits förhör med vittnen.

– Vi är kvar på efterbevakning och kommer vara det tillsvidare för att kolla förhöjda temperaturer, sa räddningstjänstens ledningsoperatör under tisdagseftermiddagen.

Det var en förbipasserande person som upptäckte villabranden i Mariannelund och ringde SOS.
Det var en förbipasserande person som upptäckte villabranden i Mariannelund och ringde SOS.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!