Nu öppnar ny och nischad butik

Ännu en gårdsbutrik öppnar inom kort utanför Mariannelund. Backegårdens gårdsbutik satsar på kött från den egna gården.

Madelene Svensson håller på att inreda det sista i magasinet som byggts om till gårdsbutik.

Madelene Svensson håller på att inreda det sista i magasinet som byggts om till gårdsbutik.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2020-06-13 18:00

För något år sedan öppnade Madelene Svensson och Bo Engdahl i Backegården i Karlstorp en äggbod. Här har de sålt ägg från de egna hönsen samt lokalproducerad honung direkt till konsument. I höstas bestämde de sig för att utöka verksamheten. Den senaste tiden har de byggt om ett sädesmagasin på gården till en gårdsbutik, en satsning som nu närmar sig målet.

– Nu är det snart klart att tas i bruk, säger Madelene Svensson om butiken som öppnar strax innan midsommar.

Förutom ägg kommer nötkött- och lammkött att finnas i den nya och nischade butiken.

– Prio ett är att det ska vara kött från den egna gården, säger Madelene Svensson.

Hon berättar att djuren slaktas på närmaste lokala slakteri vilket ligger utanför Vimmerby.

– Här styckas och förpackas köttet. Vi har valt att ha det konsumentförpackat, förklarar hon.

Bland planerna framöver finns att de ska kunna sköta styckning och packning själva. Loftet på magasinet ämnar de också göra iordning till en visnings- och saluhall för fällar från gårdens får.

I butiken kommer de även sälja marmelader och sylter.

– Vi har valt lite annorlunda smaker som inte finns i den vanliga handeln, säger hon.

Gårdsbutiken ligger långt från någon stad och större väg. Hittar folk hit?

– Det gör de. Jättemånga har redan frågat när vi öppnar och det är så mycket annat som lockar här omkring. Tillsammans ska vi få folket till Karlstorp, påpekar hon.

Fokus i gårdsbutiken kommer vara att sälja kött från den egna gården.
Fokus i gårdsbutiken kommer vara att sälja kött från den egna gården.
Karta: Karlstorp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!