Filip kan vinna populära tv-programmet

Nu går tv-programmet Robinson 2022 in i ett avgörande skede. En av deltagarna i finalveckan är Filip Johansson från Mariannelund.

25 personer har tävlat i årets upplaga av Robinson. Nu är det sju kvar. En av dem är Filip Johansson från Mariannelund.

25 personer har tävlat i årets upplaga av Robinson. Nu är det sju kvar. En av dem är Filip Johansson från Mariannelund.

Foto: Patricia Recourt/TV4

Mariannelund2022-05-23 06:00

Det har knappast varit någon spikrak resa till finalveckan för 32-åringen från gården Rockan, mellan Ingatorp och Mariannelund. Han tillhörde Lag Syd – som tidigt drabbades av coronaviruset. Deltagare efter deltagare smittades och till slut var det bara två personer kvar. Filip Johansson och Hanna Bergwall. Duon sattes i karantän och fick klara sig helt själva på Robinson-ön i Dominikanska republiken, där programmet spelades in under sommaren 2021.  

– Det var ett riktigt slag i ansiktet. Som en hård hockeypuck över tänderna. Det sa "poff", sedan var äventyret över för flera av mina lagkamrater. Det började med att två stycken mådde dåligt och fick uppsöka sjukhus. Det följdes upp av ett par positiva test i lägret och då tvingades även de deltagarna avbryta tävlingen, sa Filip Johansson till Vimmerby Tidning för några veckor sedan.   

Efter cirka tio dagar fick Filip Johansson och Hanna Bergwall ansluta till de övriga Robinson-deltagarna. Sedan dess har det gått riktigt bra.   

Filip har imponerat i flera tävlingar och i torsdagens program var han bäst av alla. Det gav en direktbiljett till veckans finalvecka – där sju deltagare gör upp om slutsegern. Utöver äran finns det 500 000 kronor i potten.  

• Robinson 2022 sänds på TV4 och TV4 Play och på söndag är den stora finalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!