Misstänkta mannen död efter villabrand i Mariannelund

Mannen som fördes till sjukhus med allvarliga skador efter den misstänkta mordbranden i Mariannelund har avlidit. Det bekräftar polisen.

Nu har polisen bekräftat att en person har dött efter tisdagens dramatiska villabrand i Mariannelund.

Nu har polisen bekräftat att en person har dött efter tisdagens dramatiska villabrand i Mariannelund.

Foto: Josefine Antonsson

Mariannelund2022-02-10 11:32

En dramatisk händelse inträffade i Mariannelund under tisdagsmorgonen när en villa blev övertänd. Samma man som också misstänks för mordbrand i samband med händelsen fick föras till sjukhus med allvarliga skador. På torsdagsförmiddagen meddelade polisen att mannen avlidit till följd av skadorna.

– Det är tragiskt men så är fallet. Anhöriga är underrättade och jag kan bekräfta att han har avlidit, säger Pia Paldanius, förundersökningsledare på polisen, till Vimmerby Tidning.

I nuläget vill polisen inte gå ut mer fler uppgifter om det som inträffat än så. 

– Jag kan inte lämna ut några fler detaljer nu. Utredningen fortgår och vi avvaktar resultatet av den tekniska undersökningen, säger Pia Paldanius. 

På grund av sina skador kunde den misstänkta mannen inte förhöras av polisen innan han avled men enligt Pia Paldanius kvarstår misstankarna mot honom. Brottsrubriceringen är mordbrand och polisen inledde utredningen med att förhöra vittnen på platsen under tisdagen. Även kommunens krisgrupp kopplades då in för att bistå drabbade personer efter branden.

Det var en förbipasserande person som upptäckte branden och sedan ringde till SOS Alarm. Lågorna utvecklade sig snabbt och enligt räddningstjänsten, som var på plats med resurser om cirka 20 personer, var villan "totalt utbränd." Vid branden ska mannen ha varit ensam i bostaden och ingen annan ska ha blivit skadad i samband med händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!