Det är tisdag och föräldrar med sina små barn håller till i källaren på serviceboendet Bobinen, där Öppna förskolan återigen dragit igång efter några års paus.
Stora mjuka mattor breder ut sig och utklädningskläder hänger redo för den som vill förvandlas till krokodil eller polis. Några ett och ett halvtåringar leker och en liten pojke testar hur benen bär där han vinglar över golvet.
Vid det stora matbordet sitter Kessie Hugosson och matar dottern Maya.
– Vad mycket hon åt, kommenterar förskolläraren Maria Hållén som sitter bredvid.
Maya är Kessies andra dotter. När den äldsta var liten fanns inte Öppna förskolan och Kessie är glad över möjligheten att komma hit med lillasyster, inte minst för att få träffa andra föräldrar.
– Det är jättebra att kommunen erbjuder det här, och personalen är jätteduktig.
Öppna förskolan i Mariannelund drivs av Eksjö kommun och på plats finns personal från Familjecentralen och Öppenvården i Eksjö. Verksamheten är öppen på tisdagar och det blev så stort tryck första gången att de fick utöka.
Hur många man får vara i lokalen är begränsad så nu är det öppet för 0-2 åringar på förmiddagarna och på eftermiddagarna är de upp till sex år välkomna. Man får välja ett tillfälle i veckan för att ge utrymme för så många som möjligt att komma.
Vid leksaksköket sitter Rebecka Sand. Hon håller ett öga på sonen Lowe samtidigt som hon småpratar med en annan mamma.
– Lowe går inte på förskola än så vi försöker gå hit varje gång. Det är lika mycket för oss båda. Lowe får leka av sig och jag får prata med andra vuxna.
I Eksjö finns Öppna förskolan varje vardag och några mariannelundsbor söker sig dit ibland.
– Men det är ju långt dit, vi märker att de som kommer hit uppskattar att vi finns på orten, säger Anna.
Öppna förskolans uppdrag är bland annat att skapa nätverk underlätta inskolningen och främja anknytning barn och föräldrar emellan.
– Man lämnar inte in sina barn, utan de aktiviteter vi gör ska syfta till att barn och föräldrar får en trevlig stund tillsammans, förklarar Maria.
Varje gång är det fri lek, fika och en sångstund. De har även samarbete med biblioteket.
– Vi får låna bokkassar så att vi kan skapa ett eget minibibliotek här.
Öppna förskolan är ett integrationsprojekt på ett år.
– Om det faller väl ut så hoppas vi att projektet kan bli förlängt, det är viktigt att ha ett nätverk där man bor, tror Maria Hållén.