Premiär för rullstolsanpassade kläder i Mariannelund

Mikaela Lastres man Kristoffer föddes med en ryggmärgsskada. Nu har hon gjort en klädkollektion för rullstolsburna, som kommer att säljas på Kläder för alla i Mariannelund.

När Mikaela upptäckte det dåliga klädutbudet för hennes man Kristoffer startade hon klädmärket "Wheelwear" med rullstolsanpassade kläder.

När Mikaela upptäckte det dåliga klädutbudet för hennes man Kristoffer startade hon klädmärket "Wheelwear" med rullstolsanpassade kläder.

Foto: Mikaela Lastre

Mariannelund2023-08-06 05:00

När hon upptäckte det begränsade utbudet på marknaden föddes idén om att göra rullstolsanpassade kläder.

– Min man har suttit i rullstol hela sitt liv. Han är väldigt mån om hur han ser ut, och kläderna som finns är inte särskilt moderiktiga, säger Mikaela.

Mikaela tycker att det är alla människors rätt att kunna ha på sig de kläder man vill, därför heter hennes första kollektion HUMAN.

– Kläder säger väldigt mycket om oss människor och hur vi vill att andra ska se oss, oavsett om man sitter i rullstol eller inte, säger Mikaela.

Kollektionen innehåller de modeller som är svårast att hitta. 

– Min man vill kunna se ut som alla andra. Är det modernt med röda jeans så vill ju han också ha röda jeans, säger Mikaela.

Kristoffer har fått titeln “modeexpert”.

– Eftersom han har suttit i rullstol hela sitt liv så vet ju han vad som funkar och inte, säger Mikaela.

Det är detaljer som tryckknappar, hög linning och speciella byxfickor som gör Mikaelas kollektion extra användarvänlig för rullstolsburna.

– Våra kläder är anpassade utan att se anpassade ut. De ser ut som vilka kläder som helst, säger Mikaela.

Jeansen är redan storsäljare.

– Jag har jobbat länge med äldre och inom hemtjänsten och ser verkligen ett behov av funktionsanpassade kläder, säger butiksägaren Maria Sandebo.

Än så länge är Mikaelas herrkollektion ganska liten, men det finns planer att utöka sortimentet.

– Det här är något vi kommer se mer av på marknaden framöver, säger Maria på butiken Kläder för alla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!