Resebolag satsar på Mariannelund och Vimmerby

Katja Roselli, verksamhetschef Filmbyn och Carina Eldåker, delägare i turismsatsningen Cykla i filmlandskapet Småland gläds över att få visa upp Småland.
Katja Roselli, verksamhetschef Filmbyn och Carina Eldåker, delägare i turismsatsningen Cykla i filmlandskapet Småland gläds över att få visa upp Småland.

Resebolaget Apollo utvecklar och satsar på hemesterdestinationer. Först i Småland är trakterna kring Mariannelund och Vimmerby.

Mariannelund 24 juni 2020 14:50

Apollo, en av Skandinaviens största researrangörer, har dragit igång en svensk satsning där man knutit flera svenska hotellanläggningar till sig. De destinationerna utvecklar man nu genom att ta fram ett utflyktsprogram.

 

Det första utflyktsmålet i Småland som man skrivit avtal med är Filmbyn i Mariannelund och Cykla i filmlandskapet Småland, som erbjuder ett paket i Astrid Lindgrens filmers fotspår.

Carina Engqvist och Carina Eldåker, som står bakom Cykla i Filmlandskapet, berättar att de tillsammans med Filmbyn tagit fram ett paket som lanserats av Småland Turism.

– Smålands turism efterlyste mysiga saker att göra, säger Filmbyns verksamhetschef Katja Roselli om paketet där ett besök på Filmbyn, lunch och en cykeltur till inspelningsplatserna ingår.

 

Avtalet mellan parterna undertecknades under veckan.

– Vi fastnade för filmlandskapet i Småland för att vi tror att det passar för hela familjen,  äldre får en nostalgisk upplevelse och mindre barn får leka i Astrid Lindgrens miljöer, säger Apollos marknadschef Annica Smith.

Katja Roselli tror det kan växa till något stort:

 – Avtalet är en bekräftelse på att Filmbyn och Cykla i filmlandskapet Småland har potential att bli en ny klassiker bland svenska besöksmål.

 

I Apollos hemestersatsning i Småland finns även en trolsk båttur och Visingsö.

– Man får nypa sig lite i armen. Det känns fantastiskt att nån annan ser det vi ser. Det handlar om att lyfta några av de stoltheter vi har, säger Carina Eldåker.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa