Säsongsrestaurang satsar året runt – börjar med luncher

På fredag utökas lunchutbudet i Mariannelund när restaurang Skogen börjar med Dagens rätt – på plats eller som företagscatering.

"Man trodde inte att det skulle bli sån succé, men det blev det," säger chefskocken Mersin Raman om köttbullekonceptet som tagit turisterna med storm. Nu satsar restaurangen vidare.

"Man trodde inte att det skulle bli sån succé, men det blev det," säger chefskocken Mersin Raman om köttbullekonceptet som tagit turisterna med storm. Nu satsar restaurangen vidare.

Foto: Linda Jonzon

Mariannelund2021-09-09 20:00
undefined
Mersin Raman, chefskock, vill att restaurangen med dess fina skogsläge ska komma lokalbefolkningen till del och hoppas på året runt-öppet.

Mersin Raman är chefskock på Restaurang Skogen och kan se tillbaka på en lyckad sommar. Eftersom restaurangen inryms under samma tak som Filmbyn Småland är det framför allt turister som fikar och äter där, och man har bara säsongsöppet.

– Det är synd, för stället är fint och det är fin utsikt, säger Mersin Raman.

Nu vill han erbjuda något för lokalbefolkningen och siktar på att kunna ha öppet året runt.

I närtid innebär det att restaurangen öppnar för lunch på fredagar då man även erbjuder catering för närliggande företag.

– Vi har skickat ut reklam och en fyraveckorsmeny som man får boka.

Det finns ju redan några etablerade lunchställen här. Finns det utrymme för ett till?

– Ja, jag tror att våra smaker kommer särskilja sig. Vi kommer ha en del husmanskost men också smaker från hela världen, berättar Mersin som själv är från Kroatien, kock sedan tjugo år och hemma i olika kök.

undefined
Restaurangen har en stor uteservering mitt emellan tallarna. Nu hoppas man att även lokalbefolkningen ska hitta hit och njuta av det fina läget.
undefined
Restaurangen erbjuder både mat och fika, och satsar nu på lite lyxigare helgmat till rimliga priser.

Man börjar också med á la carte och helgöppet från och med nu. 

Tidigare har köttbullarna varit huvudakten i menyn, hur ser det ut framöver?

– Köttbullarna är lite av vår signatur och kommer finnas kvar, men vid sidan av dem har vi tagit fram lite lyxigare mat för kvällarna, men till rimliga priser, säger han.

Mersin är medveten om att det kan ta tid för folk att förstå att restaurangen finns, men är samtidigt optimistisk:

– Målet är högt, men om ett par år kan jag tänka mig att det har lyckats, säger han.

undefined
"Man trodde inte att det skulle bli sån succé, men det blev det," säger chefskocken Mersin Raman om köttbullekonceptet som tagit turisterna med storm. Nu satsar restaurangen vidare.
undefined
Restaurang Skogen finns i samma lokal som Filmbyn Småland.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!