Satsar på badplatsen inför säsongen

Flera förändringar för en bättre upplevelse har genomförts på Spilhammarbadet i Mariannelund inför årets badsäsong. Men för att en sak ska kunna genomföras krävs ett ruskväder.

Flera förändringar har gjorts vid Spilhammarbadet inför säsongen.

Flera förändringar har gjorts vid Spilhammarbadet inför säsongen.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2019-05-27 06:00

Eksjö kommun har inför sommaren gjort flera satsningar på att förbättra omgivningen kring badplatsen. Bland annat har Spilhammarbadet anslutits till det kommunala VA-nätet.

– Kaffestugan fick tidigare lite olägenheter av dofter vid uteserveringen så vi har dragit fram kommunalt vatten och avlopp och har även gjort en handikapptoalett intill omklädningsrummen, berättar fritidschef Stefan Hallberg.

Miljön har åtgärdats för att underlätta för de yngsta badgästerna.

– Vi har justerat badstranden där vattnet möter marken. Där hade vattnet ätit ganska mycket av strandkanten och det hade blivit ganska brant kant där för småbarn. Det har vi nu jämnat till och fyllt på med grus så det är en jämnare strandkant, säger han.

Eksjö kommun har även avsatt medel för att byta ut bryggorna på badplatsen.

– Vi har beställt nya bryggor men det arbetet har blivit försenat så de kommer inte komma på plats innan säsongen. Vi kommer få hem dem inom några veckor men då vill vi inte avbryta badsäsongen för vi måste stänga av badet. Bllir det ihållande regn så lägger vi i bryggorna i sommar men annars får det vänta tills i höst.

På listan på prioriteringar framöver finns målning av omklädningsrummen.

– De behöver målas inom kort men är inget som är budgeterat och beställt, säger Stefan Hallberg.

Eksjö kommun har inför året tecknat ett nytt skötselavtal. Från och med i vår är det föreningen HisMais som sköter gräsklippning och skötsel av badplatsen.

Ansvaret för skötsel och gräsklippning har bytts inför det här året.
Ansvaret för skötsel och gräsklippning har bytts inför det här året.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om