I sommar har Madelene Svensson gjort i ordning ett utrymme i ett magasin på gården till en salubod. Här säljer hon honung och bivaxljus men framför allt ägg från gården. Och mer närproducerat kan det knappast bli då hönsen bor vägg i vägg i samma byggnad.
Nu tar hon och sambon Bo Engdahl ännu ett steg för att korta ned leden mellan producent och konsument. Sädesmagasinet ska renoveras för att bli en fullskalig gårdsbutik till nästa sommar.
– Vi vill utöka gården men inte med mer djur, säger hon om gården där det förutom höns även finns nötkreatur, kaniner, ankor, får och några sällskapsdjur.
Hur ska ni utveckla?
– Vi hoppas få vår slaktbod, som idag är för vilt, godkänd för detaljhandelsanläggning.
Det innebär att gårdens egna djur slaktas på ett slakteri några mil bort, och att man därefter kan ta hem helfall (en sorts grovstyckning) för att paketera och sälja köttet hemma på gården. Nöt, lamm, kanin och viltkött blir aktuellt.
– Det känns bättre att sälja det vi själva producerar istället för att skicka det till ett slakteri långt bort.
Karlstorp ligger inte för "avsides" för kunderna?
– Jag har alltid trott det här ska fungera och jag tror det gör det med rätt marknadsföring. Det har startat verksamheter i Söregård och Karlstorps gamla mejeri som är välbesökta och det är inte heller långt till Räven och osten. Det är ändå en bra grund att starta ännu en verksamhet. Vi hoppas det ska bli fullt med folk i Karlstorp igen, säger Madelene Svensson.