Sommarunderhållningen inleds på torget

Under sju torsdagskvällar i sommar kommer det bjudas på musikunderhållning på torget i Mariannelund.

De populära kvällarna på Mariannelunds torg är tillbaka.

De populära kvällarna på Mariannelunds torg är tillbaka.

Foto: Viktor Merell

Mariannelund2018-06-26 15:27

Mariannelund

Efter Mariannelund fick sitt nya fina torg med en scen har det också bjudits på sommarunderhållning i bortåt tio års tid.

Torsdagskvällarna är inarbetade även om man på senare år fått konkurrens av flera evenemang runt omkring. Man har dock valt att hålla fast vid samma kväll.

– När vi började på torsdagarna var det inget på Museigården i Eksjö eller på orterna runt omkring, säger Britt Svensson på Emilkraften.

Samhällsföreningen, Centrumkyrkan, KAiM, hembygdsföreningen och SPF har i år bokat in de medverkande. Något som skett i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, Sensus och Emilkraften.

Årets sommartorg inleds på torsdag. Anneli Rimås från Mariannelund är först ut att ta den precis nybyggda och nymålade scenen i bruk. Hon leder en musikquiz under kvällen.

Nästa torsdag återvänder Sune Magnusson, till sin gamla hembygd Mariannelund, för att sjunga på sommartorget.

Centrumkyrkan har den 12 juli bjudit in familjen Hellgren från Örebro att stå för programmet. Nästkommande torsdagar medverkar "Spruce" och "Petzon" innan det blir dragspelstoner med Ydre dragspelsklubb första torsdagen i augusti.

Sista kvällen på torget underhåller "Hearts and Bones".

Även om arrangörerna givetvis hoppas på ljumma sommarkvällar och härlig kvällssol vet alla att det kan bli precis tvärtom.

Men gemenskapen med sommarunderhållningen rubbas inte. Är vädret kinkigt flyttar man helt enkelt inomhus.

– Det kommer inte bli inställt, lovar Britt Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om