Nya ägaren har stora planer för centrala huset

Ulf Eriksson är ny ägare till det roströda huset på Centralgatan. Mycket ska göras men det är viktigt att det sker i samråd med hyresgästerna, tycker han.

Ulf Eriksson letar efter fastigheter med bra lägen, och precis det hittade han på Centralgatan i Mariannelund. "Jag vill i första hand ha vackra hus som jag själv skulle kunna bo i", säger han.

Ulf Eriksson letar efter fastigheter med bra lägen, och precis det hittade han på Centralgatan i Mariannelund. "Jag vill i första hand ha vackra hus som jag själv skulle kunna bo i", säger han.

Foto: Ulf Eriksson

Mariannelund2021-11-16 06:00

Ulf Erikssons fastighetsbolag Anrika hem har köpt lägenhetshuset där Vimmerby Tidning tidigare haft redaktion. Den nyblivne ägaren bor själv i Edsbro norr om Norrtälje men föll för det charmiga huset, som är precis en sådan fastighet han söker.

– Jag letar efter fastigheter med ett bra läge. Det ska gärna vara "det centrala huset" men på en mindre ort. Jag vill i mitt bolag i första hand ha vackra hus som jag själv skulle kunna bo i. Jag vill att mina hyresgäster ska trivas, säger Ulf Eriksson.

Anrika hem har fastigheter på nio olika platser i Sverige, bland annat i Västervik. 

– Jag har hållit på med fastigheter sedan 2017, men har hyrt ut längre. Jag bor på landet där vi har ett extrahus och det började på det sättet. Vackra hus är ett intresse som har växt över tid. Jag har en liten blandning av Bed and Breakfast och lägenhetshus, säger Ulf Eriksson.

I det roströda huset i Mariannelund finns fem lägenheter och två affärslokaler. Här blir inget Bed and Breakfast utan ett vanligt hyreshus och Ulf Eriksson har flera planer för fastigheten, som han får tillträde till i nästa vecka.

– Det är väldigt viktigt att hyresgästerna får vara med och bestämma om sin boendemiljö. Jag ska börja med att prata med dem och se vad de vill göra. Jag skulle vilja sätta upp upphöjda odlingsbäddar om hyresgästerna vill ha det och sen vill jag ha en riktigt fin uteplats så att man kan sitta i trädgården.

undefined
Här vill Ulf Eriksson bygga en gärdesgård, men för det behöver han söka bygglov. Tanken är att trädgården ska bli mysigare och att de hyresgäster som vill ska ha möjlighet att umgås där.

Fastighetsägaren berättar att han också vill bygga en gärdesgård mot parkeringen och Ica men att det kommer att krävas bygglov för att göra det.

– Då kan man nog åstadkomma en lummigare trädgård. Jag vill att man ska kunna få lite villakänsla trots att man bor i lägenhet. Jag vill att hyresgästerna ska kunna umgås om de vill, men de behöver inte. 

En röd tråd bland Ulf Erikssons fastigheter är att de är av lite äldre sort. De flesta är byggda i trä och huset i Mariannelund blir det första stenhuset i beståndet.

– Det ska både bevaras och vara modernt. Att bo i lägenhet ska vara bekvämt men exteriört måste man ta vara på det om det är vackert, säger han.

Utöver trådgården vill Ulf Eriksson också sätta upp solceller, fixa fasaden och renovera fönstren, samt förbättra ytskikt och allmänna miljöer. Just nu finns tre lediga lägenheter i huset, varav två är nyrenoverade. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!