Susanne blev första pristagaren

Susanne Stjernberg, Mariannelund, blev första kvinnliga företagaren som prisas på internationella kvinnodagen av Eksjö kommuns näringslivsbolag, eksjo.nu. ”Det var dags att uppmärksamma någon av alla dessa duktiga företagskvinnor vi har runtom i kommunen”, säger näringslivsutvecklare Jennie Heimdal.

Susanne Stjernberg, Stjernbergs skafferi i Mariannelund, prisas för sitt företagande.

Susanne Stjernberg, Stjernbergs skafferi i Mariannelund, prisas för sitt företagande.

Foto: eksjo.nu

Mariannelund2019-03-08 16:30

Det var en glatt överraskad Susanne Stjernberg, Stjernbergs skafferi i Mariannelund, som uppvaktades av näringslivsbolaget Eksjö kommun.

– Förvånad blir man ju, men det är jätteroligt. Det är tufft att driva ett litet företag på en liten ort och få det att gå runt, men vi är ett jättebra gäng. Jag känner ju att man gjort något rätt och det är inte bara ett pris till mig, utan hela företaget. Vi har fantastiskt duktiga medarbetare som gör ett jättejobb, säger Susanne Stjernberg.

Hon startade konditoridelen 1996 och trodde kanske inte att hon skulle hålla på i så många år.

– Men saker förändras, för sex år sedan tog vi över bageridelen och blev dubbelt så stora över en natt. Det var roligt att få möjligheten och idag har vi en trogen kundkrets, det känns nästan som en familj.

Näringslivsutvecklare Jennie Heimdal hoppas att denna första utmärkelse till en kvinnlig företagare bara är början.

– Det är nytt för i år, men hoppas förstås det ska bli fler. Vi kände att vi verkligen bör uppmärksamma våra företagare, som är så viktiga för både kommun, samhälle och stad.

Bland många nominerade var det följande pristagare man föll för, med följande motivering:

"Hon startade företaget som väldigt ung och hela tiden utvecklat verksamheten. Att driva kafé och bageri på en liten ort är en utmaning och jag tror inte att hon själv förstår hur mycket Stjernbergs skafferi betyder för samhället; som mötesplats, som livsnerv och det fantastiska att en liten ort som Mariannelund kan erbjuda det allra bästa av bröd, bakverk och mat lagad från grunden. Allt serverat med glädje, personlig omtanke och en hög servicenivå. Det finns förstås en begränsad kundkrets och när stora företag flyttar (och lunchgästerna minskar) eller konkurrerande verksamhet öppnar märks det tydligt i ett litet samhälle. Men Susanne står stadigt kvar – och lagar allt från hemgjorda kroppkakor till egen ärtsoppa och pannkakor stekta med kärlek."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om