Sverige hyllades i Mariannelund

"Det här är mitt land. Det här är ditt land". I Mariannelund, där människor med många nationaliteter bor, blev Mikael Wiehes låt en bra beskrivning på firandet av nationaldagen.

Gemenskap och då även allsång präglade nationaldagsfirandet.

Gemenskap och då även allsång präglade nationaldagsfirandet.

Foto: Lars Kyhlberg

Mariannelund2018-06-07 13:33

När hembygdsgården visade sin allra vackraste sida i solig försommargrönska välkomnade hembygdsföreningen och samhällsföreningen till nationaldagsfirande.

Årets Drottning Valborg Edith Engquist var värdinna och välkomnade till firande,t där människor från olika nationaliteter samlats. En flagga från Stiftelsen Sveriges nationaldag delades ut till Katarina Sandberg och Tord Adolfsson i Kvarnstugan i Mariannelund. Ingen av dem hade dock möjlighet att hämta flaggan, varvid Bosse Onneryd fick rycka in för det uppdraget.

Familjen Salminen underhöll med sång och musik och det blev gemensam allsång av bland annat Mikael Wiehes "This is my land", som sjöngs på svenska. En sång som kan beskriva det mångkulturella samhället Mariannelund.

Tal hölls av Anna Mellergård, samhällsföreningen.

Hon beskrev sin kärlek till Sverige och inte minst Småland, vars natur är bilden av Sverige utomland.

– Jag är verkligen stolt att bo i ett land som Sverige. Sverige är fantastiskt, konstaterade hon.

Anna Mellergård har varit bosatt i Saudiarabien och i Kina.

– Det känns verkligen bra att ha ett hemland, att åka iväg men veta att man kan komma tillbaka. Hur vore det om man flytt från sitt land och att man inte kan återvända under överskådlig tid? Hur skulle jag då vilja ha det landets attityd och lagar. Vi är ett land som bygger på stolta värderingar och vi vill bry oss om andra trots att det ger utmaningar. Det tycker jag vi har oss med i ryggraden, fastslog hon.

Familjen Salminen med flera underhöll i hembygdsgården.
Familjen Salminen med flera underhöll i hembygdsgården.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om