Tar festen fyra timmar tidigare

På lördag stannar Sverige vid VM! Vad gör man då om man planerat ett vanligtvis välbesökt evenemang. I Mariannelund ser man till att besökarna kan ta del av både och.

Fredrik Anckarman och Peter Salminen i arbetsgruppen välkomnar besökarna till parken.

Fredrik Anckarman och Peter Salminen i arbetsgruppen välkomnar besökarna till parken.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2018-07-05 11:18

Många minns fortfarande "Stenmarksfebern". När Sverige liksom stannade av för en stund när slalomloppen visades. Lite så har de senaste dagarna varit då Sverige imponerat i VM.

Med facit i hand hade nog få lagt sina evenemang kommande lördag. Sommar i parken är ett av dessa.

När nu fotbollen ändrade förutsättningarna så radikalt, fanns långtgående ambitioner att arrangera en fotbollsfest på storbild.

– Vi har tittat på varianter med storbild. Det är mycket teknik så vi vågar inte bjuda in folk om det inte verkligen fungerar. Men de som har tekniken på rimligt avstånd är den här veckan redan uppbokade i Almedalen. Det var kärvt men vi har iallafall försökt, säger Peter Salminen och Fredrik Anckarman (som tillsammans med Mikael Wiktorsson och Ann-Kristin Karlsson planerat festen).

I stället väljer man att tidigarelägga evenemanget fyra timmar.

– Hade vi lagt det senare och det blir förlängning av matchen så hade det blivit för sent. Nu kör vi fyra timmar tidigare i stället. Det är bättre vid tolv än ingenting, summerar de.

Tanken med "Sommar i parken" är att nyttja den vackra parken där det kommer att bjuda på varierad sång- och musikunderhållning. Folk kan komma och gå som de vill och får gärna ta med sig sin egen picknickkorg. Något inträde tas inte ut.

Bland de medverkande finns "Disco Fever" med Lotta Brindmark och Pelle Pålsson, Bellö, som spelar gamla discohits.

Simon Lockström, som fick mersmak för sång och dans vid "bullfesterna" i Mariannelund jobbar idag professionellt

med att sjunga och dansa. Han arbetar för närvarande som sångare på 2 Entertain Norge och Rederiet Colorline.

Russinorkestern är ett gäng pensionärer från Västervik som spelar ukulele.

Ett annat band från samma trakt är det sedan länge nedlagda blues- och rockbandet The Razz Band, (med Nisse Bulow och Peter Salminen från Mariannelund). Bandet återuppstår för en dag. De kommer att ha lokala gäster med i sitt framträdande men vilka det blir väljer man att bli en överraskning.

William Isaksson, Mariannelunds egen pianovirtuos, är ännu en av de medverkande. Han studerar idag jazzpiano på Kävesta folkhögskola. Det blir också sång och musik Annelie Rimås, Mariannelund tillsammans med barndomsvännen Per-Johan Fröjelid, född i Lid utanför Mariannelund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om