Tindra får gå längst fram i ljuståget

Årets lill-Lucia i Mariannelund är sjuåriga Tindra Hammar.

Tindra Hammar är årets lill-Lucia i Mariannelund.

Tindra Hammar är årets lill-Lucia i Mariannelund.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2018-11-29 13:30

I Mariannelund är det ingen risk att Luciafirandet inte blir av. Istället har det i år varit rekordmånga som velat vara med att föra traditionen vidare. Enligt tradition har Luciatåget alltid en lill-Lucia.

Lika traditionellt utses lill-Lucian med hjälp av lottning bland flickorna i årskurs ett på Furulundsskolan. I år stod det Tindra Hammar på lappen.

Tindra Hammar medverkade vid tisdagskvällens övning i Hässleby kyrka. Att gå längst fram i Luciatåget och framträda inför så mycket åskådare som kröningen brukar innebära med en mer än fullsatt kyrka, är inget hon känner några nerver inför.

– Nej, jag tycker inte det är otäckt. Jag känner två av flickorna, Wilma och Linnéa som är mina danslärare. Det är skoj att få vara lill-Lucia och det ska bli spännande, säger hon.

Tindra tycker om att dansa och att måla. Djur är också ett av hennes intressen. Hemma i Stora Fagerhult har hon tre katter och tre hundar att ta hand om.

Lottning av vem av Luciakandidaterna som blir Mariannelunds Lucia äger rum i samband med julmarknaden i hembygdsgården på söndag.

Kröningen sker i Hässleby kyrka den 12 december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om