Mariannelundsbördige Alexander om attacken: "Otäckt"

När Mariannelundsbördige Alexander Evertsson passerade genom Vetlanda på onsdagseftermiddagen mötte han flera polisbilar och ambulanser. "Jag förstod att det var något större, men vad som skett fick jag veta senare."

Alexander Evertsson mötte fyra polisbilar och två ambulanser när han åkte genom stan i Vetlanda på onsdagseftermiddagen. Då visste han inte ännu vad som hade skett.

Alexander Evertsson mötte fyra polisbilar och två ambulanser när han åkte genom stan i Vetlanda på onsdagseftermiddagen. Då visste han inte ännu vad som hade skett.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Mariannelund2021-03-04 10:38

Alexander bor numer i Vetlanda med sin sambo och deras barn. Han körde genomfarten genom stan precis när attacken just ska ha inträffat. 

– Jag mötte polisbilar och ambulans som kom i en jädra fart. Det var bra många som kom, jag såg fyra polisbilar och två ambulanser.

– Det är otäckt på så vis att det kunde lika gärna varit någon i ens närhet som varit där. Jag själv var utanför någon av de butikerna i måndags och sambon och barnen gick genom stan tidigare på förmiddagen. Det är tillfälligheter vart man befinner sig, det är otäckt när man tänker på det så.

Att det skett i närheten känns otäckt tycker Alexander Evertsson. Han hoppas att man ska kunna få svar på vilket motiv som ligger bakom.

– Det är nog en stor del i själva bearbetningen för hela kommunen – att få svar, för det är nog svårt när man inte får det. 

Känner du dig orolig för att röra dig i Vetlanda nu?

– Jag känner ingen oro över att röra mig omkring på stan nu, det är ju trots allt väldigt ovanligt att sånt här sker. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!