Villa brann i Mariannelund

Under fredagseftermiddagen bröt en brand ut i en villa i Mariannelund. Flera personer befann sig i huset, men kunde ta sig ut.

Foto: Anders Törnström / arkiv

Mariannelund2018-07-27 17:38

Larmet kom vid halv sex på eftermiddagen. Räddningstjänst från Mariannelund, Eksjö och Hultsfred skickades till platsen då det befarades att branden kunde vara omfattande. Kraftig rökutveckling syntes inifrån villan, där flera personer befunnit sig vid brandutbrottet.

En halvtimme senare kunde Räddningstjänst på plats meddela att initialbranden var släckt. Rökdykare var då inne i huset för att kontrollera brandens omfattning.

– De kontrollerar byggnadskonstruktionen så att det inte gått in glöd i väggarna, säger Gunnar Hansson, inre befäl på Räddningstjänsten i Eksjö.

Ambulans skickades till platsen för att undersöka de personer som befunnit sig inne i huset, men kunde snabbt lämna igen när det konstaterades att ingen kommit till skada.

– Vad jag har förstått ska de ha tagit sig ut tidigt, säger Gunnar Hansson.

Kontrollen av byggnaden fortlöpte däremot långt in på kvällen, och Räddningstjänst kunde lämna platsen först vid halv nio på kvällen. Kvar på platsen lämnades två brandpersonal som skulle bevaka villan och se till så att branden inte bryter ut igen, berättar Gunnar Hansson.

– De kommer att sitta kvar till klockan nio imorgon bitti, men annars är vårt arbete avslutat.

Trots torkan var brandens spridningsrisk låg, och enligt Gunnar Hansson gick arbetet bra på plats.

– Rökdykarna var inne snabbt och läget var under kontroll. Det var en bra instats, säger Gunnar Hansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om