Tufft i byggbranschen – ytterligare ett företag varslar

Fönstertillverkaren Leiab tvingas varsla personal om uppsägning. "Det kommer inte som en överraskning", säger företagets vd Johan Pettersson.

Leiabs vd Johan Pettersson bekräftar att fem personer på företaget har varslats om uppsägning.

Leiabs vd Johan Pettersson bekräftar att fem personer på företaget har varslats om uppsägning.

Foto: Linda Jonzon

Mariannelund2023-08-21 11:53

Det tuffa läget i byggbranschen gör att det stora Mariannelundsföretaget Leiab tvingas göra neddragningar på personalsidan. Det bekräftar företagets vd, Johan Pettersson, i samtal med Vimmerby Tidning.

– Tyvärr har vi tvingats gå ut med ett varsel för fem personer inom tjänstemannaområdet, säger han.

Har det varit på gång länge?

– Krisen i byggbranschen har pågått i mer än ett halvår i alla fall, kanske längre än så. Vi har sett en nedåtgående trend under ett halvårs tid, så det kommer inte som en överraskning. Vi är bland de senare i branschen att behöva göra neddragningar. Många har gått den vägen före oss, tyvärr.

Kan det bli aktuellt med fler neddragningar i framtiden?

– Det hoppas jag naturligtvis att vi ska slippa, men man vet ju inte vart den här byggkonjukturen tar vägen. Det är svårt att veta om vi har passerat det värsta eller om det händer ännu värre saker i byggbranschen framöver. Vi som många andra är beroende av nyproduktion och att volymerna hålls uppe, men nu är det mer eller mindre stendött. Det byggs ingenting i Sverige så det finns inget att räkna på.

Dagens Vimmerby var först med att rapportera om varslet på Leiab. Trots den tuffa situationen verkar Pettersson försiktigt optimistisk inför framtiden.

– Det vänder någon gång. Ifall det vänder om sex månader eller om tre år, det får vi se, säger han.

Leiab är en stor fönstertillverkare med säte i Mariannelund.
Leiab är en stor fönstertillverkare med säte i Mariannelund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!