En häktad för våldsbrottet i Mariannelund

På fredagen hölls häktningsförhandlingar för två av de tre anhållna efter onsdagens våldsbrott i Mariannelund. En 18-åring häktades och en 16-åring försattes på fri fot, men är fortsatt misstänkt. Tingsrätten sänkte brottsrubriceringen från försök till mord till grov misshandel.

Foto: Anders Wiklund/TT

Mariannelund/Eksjö2018-08-10 17:07

De uppgifterna lämnar tingsrätten i Eksjö efter att de två häktningsförhandlingarna avslutades under fredagseftermiddagen.

Det är den unga åldern som ligger till grund för att rätten inte häktar den minderårige av de två. Rätten ser inte att det föreligger synnerliga skäl för häktning i det fallet.

LÄS MER: Tre gripna för försök till mord

Åklagaren begärde de båda unga männen häktade för försök till mord, och var fåordig om utredningen inför häktningsförhandlingen.

– Jag kan inte säga mer än att två begärs häktade, och att vi vill ha kontakt med fler folk, säger åklagare Klas Hellgren, vid åklagarkammaren i Jönköping.

Det finns alltså fler misstänkta än de tre som greps?

– Ja.

De två som begärdes häktade greps kort efter det bråk som inträffade runt klockan 21 i onsdags i Mariannelund – 18-åringen klockan 22.30 och 16-åringen 40 minuter senare. Åklagaren vill dock inte ange var de greps.

Vid tillfället skadades en 30-åring och fördes till sjukhus. Vad det är för tillhygge som uppges ha förekommit vid misshandeln är fortfarande oklart.

När det gäller den tredje personen som greps är han fortsatt anhållen. Åklagaren har ännu inte tagit beslut om han ska försättas på fri fot eller om även han ska begäras häktad.

Både 18-åringen och 16-åringen förnekar brott. Senast den 24 augusti ska åtal vara väckt mot 18-åringen som är hemmahörande i Eksjö kommun. 16-åringen är bosatt i södra Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!