Lekfull kråkdans runt stången

Vädret var hyfsat bra på Midsommarafton. Solen sken, men det blåste hårt på många håll. Hembygdsparken i Ingatorp ligger i lä och där känns inte blåsten, men i Mariannelund var det kyligt.

Sven Appelhult och lillasyster Ingrid fiskade i fiskdammen.

Sven Appelhult och lillasyster Ingrid fiskade i fiskdammen.

Foto: Roelof Streotinga

Mariannelund/Ingatorp2018-06-23 16:00

I Ingatorp hämtades folk på torget med traktor och vagn på förmiddagen. Sen körde man runt i samhället för att samla prydnadsblommor till midsommarstången. Anders Nilsson och Svante Sigurdsson spelade upp till dans kring stången och tjejerna Malin Rudolfsson, Matilda Rudolfsson och Ida Raaf spelade musik, som bland annat ”Himlen är så oskyldig blå.” Därefter var det dags för lek, skjuta luftgevär, pilkastning, fiskdamm och annat kul.

I Mariannelund firades midsommar i hembygdsgården. Tage Fransson hälsade alla hjärtligt välkomna och Ann-Marie och Putte Skoog spelade upp till dans. Alla hus var öppna för publiken.

– Det var svårt med blommor i år. Vi plockade lite prästkrage och hundkex, men det syns inte så mycket i stången, sade Tage Fransson.

Han önskade alla en trevlig midsommar och därefter reste ett gäng starka karlar midsommarstången. Sen var det dags för de kända sångarna och publiken började dansa små grodorna.

Starka Mariannelundskarlar reste stången.
Starka Mariannelundskarlar reste stången.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!