– Det nya albumet är det bästa vi gjort. Vi ha försökt att få låtarna så levande som möjligt genom att varva rap med stämsång, med tanken att det ska låta bra även live. Vi ser en stolthet i att det ska låta lika bra på scenen som på Spotify.

Det säger ”Bär nummer ett”, frontsångare i LBSB, om nya EP:n ”Välkommen in”. Tanken med de nya låtarna är att det ska finnas något för alla. Från elektroniskt till organiskt, lugnt till snabbt och svagt och hårt. En bra mix helt enkelt menar ”Bär nummer ett”. Vad han heter egentligen är anonymt, och just anonymitet är något som kommit att bli ett signum för Västeråsbandet. På scenen är deras ansikten alltid täckta med masker, vilket de själva menar handlar om solidaritet. Att det inte ska spela någon roll vilka de är, och att det är så det borde vara i samhället i stort. Även vad bandnamnet, LBSB, faktiskt står för är hemligt.

– Många tror att LBSB betyder ”Lika bär smakar bäst”, men det stämmer faktiskt inte. För oss står förkortningen för lite olika saker, men vad det är håller vi för oss själva.

Förra året spelade LBSB på Löga beach party i Västervik. Denna sommar, närmare bestämt den 14 juni, kommer de åter till Västervik. I år gör de även ett stopp på Kharma i Vimmerby samma dag, en spelning de ser mycket fram emot.

– Det var svinkul sist vi körde i Västervik, ett riktigt skönt ställe att spela på. Så vi är riktigt peppade på att spela där igen, och även få röja i Vimmerby, säger ”Bär nummer ett”.