Snyggt jobbat, Mazda

Bologna brukar kallas för den lärda, röda, feta och biltokiga staden. Lärd för att här finns Europas äldsta universitet, röd för sin politiska bakgrund, fet för sitt kaloririka kök och biltokiga eftersom alla invånare tycks älska bilar. Således har italienarna sin alldeles egna motorshow och årets upplaga bjöd på världspremiären av nya Mazda3 kombisedan. En storsäljare som blivit både snyggare och snålare, tack vare Volvo!

Foto:

Mazda2008-12-15 08:21


Tänk vad tiden går fort när man har roligt - det är nämligen fem år sedan den första generationen av Mazda3 premiärvisades. Efter två miljoner tillverkade bilar och med försäljning i 101 länder kommer i början av 2009 en helt ny uppföljare till japanernas storsäljare.

Svensk miljöbil
Parmesanost, tortellini, mortadella och tryffel. Till Bologna ska du åka vrålhungrig och härifrån kommer bland annat originalet av vår svenska spagetti med köttfärssås. Man skulle faktiskt kunna jämföra nya Mazda3 kombisedan med den berömda pastarätten - den vänder sig till människor med god aptit på familjebilslivet. Om vi börjar med att titta på designen så har fronten blivit betydligt kaxigare, mycket tack vare den femkantiga grillen. Hjulhusen såväl fram som bak har markeras extra mycket och ger bilen ett kraftfullare utseende. Interiören är också uppfräschad med stora tydliga instrument, vacker belysning och en innehållsrik mittkonsol. Motorerna som erbjuds är bensinare på 105 respektive 150 hästkrafter samt turbodieslar på 150 respektive 185. Mest intressant är dock oljebrännaren på 109 hästar som kvalar in som miljöbil och dricker blott 0,45 liter milen. Det är exakt samma motor som i Volvos DRIVe-version. Snacka om sängkammarfars!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!