Zooma in Mazda6

Vem kan ha missat "zoom-zoom" som skriks ut för fulla muggar på bilsalonger, i högtalarna på idrottsarenor och trettiosekunders reklamsnuttar. Nu lanseras äntligen en bil från tillverkaren där begreppet verkligen stämmer - nämligen uppdaterade Mazda6. Efter bara två år så väljer japanerna att föryngra familjebilen på 400 punkter. Men du tvingas "zooma" ordentligt för att se dem!

Foto:

Mazda2010-08-18 07:16


Att göra en facelift efter bara två år är riktigt ovanligt, men tillverkaren har lyssnat på ägarna och förbättrat en redan bra produkt. Den uppdaterade versionen är nu helt komplett samtidigt som det känns skönt att märkets pr-folk inte propsar på att kalla bilen premium. "Bättre att vara bäst i segmentet under premium" är devisen hos Mazda.

Sans och förnuft
Mazda6 är en ovanligt ärlig och omtänksam familjebil. Att skriva "ärlig" tillhör ovanligheterna men när det framkom klagomål om buller och oprecis körkänsla så tystades det inte ner utan ingenjörerna fick i uppdrag att lösa problemen. Samtidigt passade man på att snygga till designen, förfina materialen i kupén och dessutom har instrumenteringen fått lite större siffror på kuppen. Det blev totalt fyrahundra förändringar och mest spännande är en helt nyutvecklad tvåliters bensinfyra på 155 hästar. Färden till hundra rullar på tio sekunder, toppfarten är 217 medan soppaförbrukningen stannar på 0,69 liter milen. Mazda6 2,0 AdvancePlus är inte en bil att entusiasmera sinnena med. Däremot är det en ovanligt genomtänkt och välutrustad familjebil som säljs till ett anständigt grundpris: 228 900 kronor. Sans och förnuft präglar uppdaterade Mazda6 och i ärlighetens namn är det nog det som de flesta bilköpare eftersträvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!