Försiktig förändring

Bland kändiseliten är det vanligt att göra diskreta förändringar på utseendet. Man lyfter brösten, reducerar hängande ögonlock, använder sig av fettsugning och trollar bort rynkor med botox. Bilbranschen gör faktiskt exakt samma sak - fast på sitt eget lilla sätt. Mercedes A-klass har nyligen varit hos plastikkirurgen och gjort några skönhetsingrepp, men det är inte lätt att upptäcka!

Foto:

Mercedes2008-11-11 08:13


"Ska vi ut och slå runt i kväll?" Ja, Mercedes A-klass fick ingen lyckad start efter sin beryktade kullerbytta och skämten haglade tätt. Men den som skrattar bäst skrattar som bekant sist, problemen fixades och fram till idag uppgår försäljningen till hela 1,7 miljoner exemplar.

Sparar soppa
Mercedes A-klass har som tyskarna själva säger "genomgått en försiktig ansiktslyftning". Modellen har fått ett nytt framparti med fräschare strålkastare och stötfångare. I de bakre regionerna hittar vi nydesignade bakljus och inredningen bjuder på nya textilier samt färger. Den största nyheten återfinns dock under huven på storsäljarna A 150 och A 170 i BlueEfficiency-utförande som har begåvats med ett start/stop-system. Det betyder att då man stannar i exempelvis köbildning eller vid ett trafikljus så stängs motorn av, men startar igen på bråkdelen av en sekund så fort man trycker på gasen. Tack vare detta så minskar förbrukningen med cirka tio procent i stadskörning. Dessutom har A 160 CDI BlueEfficiency lyckats kvala in som miljöbil med sina 119 gram koldioxid per kilometer. Det innebär i sin tur 10 000 spänn i miljöbilspremie. Det tackar vi för!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!