Välpumpade muskler

Vad man kan köpa för 2 156 000 kronor? Tja, ett litet krypin på Franska Rivieran eller trettioen övernattningar i Prinsessan Lilians lyxsvit på Grand Hôtell. Men vi hade snarare satsat kulorna på en turboladdad vinkeltolva på otroliga 612 hästkrafter och ofattbara 1000 Newtonmeter. Allt förpackat i en sofistikerad och elegant kaross med välpumpade muskler. Vi snackar om nya Mercedes SL 65 AMG!

Foto:

Mercedes2008-10-01 07:12


AMG är tre tillsynes oskyldiga bokstäver som finns fastklistrade på bakluckan till Mercedes värsta busbilar. Det är med andra ord få bilemblem i världen som har så många körkortslösa kunder på sitt samvete. För har man en gång upplevt trycket av AMG:s hästspark i ryggslutet och förförts av skönsången under huven så är man fast i ett beroende.

Härlig motorsång
Vi kan faktiskt inte låta bli utan måste bara stapla några "effektfulla" siffror. Mercedes SL AMG finns i två versioner: SL 63 AMG med en V8 på 525 hästar och 630 Newtonmeter eller den testade, nästan överdimensionerade SL 65 AMG med en V12-biturbomotor på 612 hästkrafter och ofattbara 1000 Newtonmeter. Fattar man inte det här med siffror så kan vi lättare beskriva det så här: när plattan åker i mattan så är det bara acceleration som gäller, genom de fem automatväxlarna upp till hundra knyck på blott fyra sekunder och blixtsnabbt vidare upp mot 250, där det roliga men ack så farliga tar slut på elektroniskt väg. Åkkomforten är fenomenal, liksom motorsången och om prislappen på nästan 2,2 mille är avskräckande så finns den lite klenare versionen SL 63 AMG för 1,4 miljoner. Det är ett utedass på Franska Rivieran och tjugo nätter i prinsessans lyxsvit. Valet är ditt!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!