Bilen för "kungen"

(Hultsfred) 1953 var året då Elvis Presley spelade in sin första platta och den brittiska sportbilen MG TF presenterades Det visste rockkungen så när det skulle väljas vrålåk till filmen "Blue Hawaii" var bilvalet självklart. Men i slutet av sjuttiotalet gick legenderna ur tiden och det märkliga är att båda gjorde bejublad "comeback" 1995. Då turnerade nämligen Elvis gamla musiker med "the king" på storbildsskärm och MG TF återuppstod!

Foto:

MG2003-08-01 11:34

Aloha, visst skulle det sitta fint att provköra nya MG TF bland kokosnötspalmer och dansande hulahula-tjejer på Hawaii.
Men eftersom den småländska sommarsolen visar sig från sin bästa sida stannar jag hemma bland körsbärsträd och rockŽn roll. Men det behövs varken någon danskurs eller dansant partner för att svänga sina lurviga - det är nämligen MG TF som bjuder upp medan motororkestern rockar loss.
Det går inte att missa att MG TF härstammar från England. Union Jack är välplacerad på båda framskärmarna, fast traditionellt korsas fanan av en chequered flag. Naturligtvis är båda tillverkade i metall, annars hade de blivit söndertrasslade när bilen drar fram likt en storm. Ja, fartvinden ventilerar verkligen lungorna när himlen är tak. Själva nerfällningen är enkel: lossa bara två spännen, putta bak suffletten och vips är vagnen lika lättklädd som hulahula-tjejerna. Därmed är det trivsamt bakom den schysta läderratten och MG TF:s distinkta växellåda med aluminium-knopp lockar fram många lyckoskratt. Instrumenteringen är dock i enklaste laget men mätartavlorna är i alla fall vitfärgade. Allt annat är becksvart vilket kan få sina konsekvenser när man ska ta plats i sportstolarna under brännheta sommardagar.
Snacka om rumpstek?

Skamligt förslag
Nu har det blivit hög tid att låta Elvis Presley strömma ur högtalarna och stampa takten med högerfoten.
Under bakluckan jobbar nämligen en "devil in disguise" på 160 hästar som gärna låter sig hetsas över 7.500 varv. Därmed bjuds ägaren på en ljudupplevelse som får självaste rockkungens kraftfulla sångröst att tona bort. Sprinten till hundra rullar på 7,6 sekunder och fortsätter du stå på toppas 220 knutar.
Då känns det nästan som om cabben ska lyfta, men förhoppningsvis råder det flygförbud eftersom störtbågar saknas. MG TF är dock en riktigt snäll bil med femtiofem procents viktfördelning på bakaxeln, men vill du leka och provocera gokarten så är det inga problem.
Håll bara tungan rätt i mun, det finns nämligen inga elektroniska livlinor som fixar tabbarna åt dig.
För visst vore det skamligt att göra åverkan på världens vackraste cabriolet - det har nämligen tretton av Europas hetaste designgurus utsett MG TF till. Därmed känns det lite vemodigt nu när "MG has left the building!"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!