4-hjulsdrift för folket

Man måste våga förändra sig - precis som att byta jobb, frisyr eller klädstil. Men japaner är mycket för traditioner så det får inte bli för mycket av det goda. Titta bara på "uppdaterade" Mitsubishi Outlander. Det är i grund och botten samma bil som tidigare, fast med relativt enkla medel har man lyckats få till en modell som knyter an till det övriga modellprogrammet på ett mycket lyckat sätt.

Foto:

Mitsubishi2010-05-07 07:37


Mitsubishi Outlander har begåvats med ett lyft i ordets rätta bemärkelse. Fronten har nämligen fått "jaktplansinspiration" precis som Colt och Lancer. Designen är rå som sushi, drivlinan stark som en sumobrottare och för rivalerna blir det lika kämpigt som att äta med pinnar. Resultatet är lysande och lever minst sagt upp till namnet. Mitsubishi betyder nämligen "tre diamanter" på japanska.

Tre motorer
Mitsubishi Outlander som lanserades 2005 hade en snygg design, vilket kan bekräftas med att den håller än idag - fem år senare! Japanerna har bara förfinat linjerna i nosen och baken. Även merparten av inredningen är densamma med en del smärre material-förändringar. Som tidigare kan man få sin Outlander med två extrasäten längst bak vilket gör ekipaget sjusitsigt. Sätena är dock minimalt rymligare än baksätet i en Porsche 911, men kan till skillnad från sportbilen fällas ner i golvet. Under huven erbjuds tre motorer där inroparen kostar 219 900 kronor och består av en bensinfyra på 147 hästkrafter med framhjulsdrift.
Det andra alternativet är en flexifuelmotor på 170 hästar och sist men inte minst finns en björnstark turbodiesel på 156. Båda de sistnämnda motorerna erbjuds i kombination med fyrhjulsdrift och drivsystemet är föredömligt enkelt. Det är bara att välja mellan 2WD, 4WD och 4WD Lock genom ett reglage på mittkonsolen. Lätt som en plätt!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!