Åklagaren: Misstänkt och offer känner varandra

Den 33-årige man som misstänks ha skadat två unga män med ett vasst föremål häktades på tisdagen för två fall av grov misshandel.

En 33-årig man har begärts häktad för två fall av mordförsök.

En 33-årig man har begärts häktad för två fall av mordförsök.

Foto: Johan Rödin

Mjölby2020-12-08 16:07

Det var strax efter klockan 03.00 i lördags som polisen fick larm om att det skett ett allvarligt våldsbrott på en adress i Mjölby. Två män i 20-årsåldern var allvarligt skadade efter att ha angripits av en man som uppges ha varit beväpnad med ett vasst föremål. De bägge brottsoffren fördes till sjukhus. 

Under natten till lördagen grep polisen en 33-årig man som misstänkt för försök till mord i två fall. 

Utredning leds av kammaråklagare Gabriella Ergül vid åklagarkammaren i Linköping. 

– Jag har begärt den misstänkte mannen häktad för försök till mord i två fall. 

Linköpings tingsrätt gick med på att häkta 33-åringen – men inte för mordförsök utan för grov misshandel i två fall. Den häktade mannen nekar till brott. 

Kan du säga något om bakgrunden till det inträffade?

– Det här handlar om en isolerad händelse. Den misstänkte och de två brottsoffren är bekanta med varandra sedan tidigare, säger Gabriella Ergül. 

33-åringen är sedan tidigare känd av polisen och har vid flera tillfällen dömts för brott, bland annat misshandel. Så sent som i augusti i år dömdes han till fängelse i två månader för sexuellt ofredande och grovt rattfylleri. 

Åklagaren sade på måndagseftermiddagen att de bägge männen som vårdas på sjukhus är allvarligt skadade. Polisen har gjort en teknisk undersökning på brottsplatsen, men det är oklart om det vassa föremål som användes har hittats. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!