Parets nybyggda villa ligger i området Sörby, strax utanför centrala Mjölby, inramat av fält och skog.
– Tittar man noga går det att se ända bort till Boxholm, skrattar Kristofer.
I området råder nybyggaranda. En grävskopa arbetar med att lägga grunden till vad som ska bli en förskola och de flesta hus är antingen precis färdigbyggda eller på väg att uppföras.
Emmas och Kristofers hus är helt klart invändigt och det första jag slås av när jag kommer in är ljuset och rymden. Hallen leder direkt in i det kombinerade köket/vardagsrummet och där finns glasdörrar i alla riktningar, som så småningom ska leda ut i en prunkande trädgård, med pooldäck, gräsmatta och rabatter.
Paret flyttade in den 4 mars tillsammans med dottern Charlie, två och ett halvt år.
Tidigare bodde familjen i en renoverad 60-talsvilla, som de sålde när de köpt den aktuella tomten.
– Vi ville ha något nytt, som vi kunde skapa helt efter eget huvud. Att bygga och skapa tillsammans är ett av våra största gemensamma intressen, säger Emma.
Det senaste året har de dock bott hos Kristofers pappa, under tiden som de byggt sitt nya hus.
Paret valde en stomme från ett husföretag, men resten har Kristofer och hans pappa fixat på egen hand. Därmed kunde de komma ned i pris och valde att lägga pengarna på smarta elektroniska lösningar.
Det var via vännen och elektrikern Johan Aktanius som de kom underfund med att de ville ha ett smart hus. De bestämde sig för att gå ”all in” och den totala kostnaden för all el och teknik i huset landade på 400 000–500 000 kronor.
Familjens installation är inte trådfri, utan sammankopplad, men några synliga sladdar finns inte. Allt är integrerat på ett näst intill osynligt sätt. Högtalarna är infällda i taket och knapparna smälter in väggarna.
– Det var en av förutsättningarna. Jag tycker om de smarta lösningarna, men vill inte kompromissa med utseendet, säger Emma.
Alla lösningar utgår från ett sammankopplat grundsystem, som det sedan går att plussa på tjänster vartefter, förklarar Johan.
Emma och Kristofer har bland annat valt att kunna styra belysningen, brandlarm och övervakningskameror.
Nu kan de enkelt, via en app i sina telefoner, hålla koll på huset även när de är på jobbet eller på semester. Om exempelvis brandlarmet går igång får de en signal till telefonen och kan då gå in och titta på övervakningsbilderna om det verkligen brinner och i så fall snabbt larma brandkåren.
Förutom säkerhetsfunktionerna uppskattar de också bekvämligheten.
– Ett knapptryck när man kommer hem så tänds hela huset, säger Kristofer.
Och då snackar vi inte bara några lampor som går igång, utan effektbelysning på utvalda möbler och i fönstersmygar och specialdesignade ledlister i köket.
De kan programmera in olika scenarier, efter eget tycke och smak. Bland annat har paret valt ett godmorgon-läge när lamporna går på lite försiktigt och alla maskiner sätts igång. Och ett godnatt-läge för det motsatta. De har även ett mysläge.
– Och ett städläge, då all belysning sätts på max, säger Kristofer.
De tror att de kommer att förändra och komma på nya scenarion vartefter, när de bott in sig lite mer och kommit underfund med vilka behov de har.
– Behoven kan ju också förändras, säger Emma och stryker sig över magen.
I augusti kommer familjen nämligen att utökas med tvillingpojkar.
Men det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad de kan programmera in och paret skämtar om att de ska spela Eddie Meduza i badrummet när man tänder lampan om de har fest med kompisarna.
Johan berättar att intresset för smarta hem är på väg upp och att flera hem i området har anmält intresse. Däremot är det väldigt olika hur mycket pengar en familj är beredd att lägga på tekniken.
– En familj jag var hos nyligen ville bara ha larm och belysning och då blir det ju ungefär halva kostnaden mot det här hemmet.
Men samtidigt finns grunden där i fall familjen skulle vilja utöka med fler tjänster vartefter.
Några egentliga nackdelar med sitt smarta hus kan inte Emma och Kristofer komma på. Det skulle vara att farfar inte fick igång teven häromdagen när han var hemma med dottern.
– Då fick han ringa mig och så löste vi det över telefonen, säger Kristofer.
Just detta är en utmaning, berättar Johan. Att göra systemet så användarvänligt som möjligt. Tidigare var det många knappar att hålla reda på, men nu är de färre och tydligare.
– Svärmor ska inte behöva be om hjälp för att kunna tända lampan på toaletten liksom, säger Johan.
För familjen är nästa projekt att skapa en trädgård. Grunden till en pool finns redan på plats och härnäst ska det läggas plattor runtom och planteras gräs.
Flera av deras vänner är också på väg att flytta in i området.
– Här kommer vi att trivas, konstaterar de.