Här får alla testa att åka skidor

Numera åker Ödeshögsborna skidor. Åtminstone väldigt många av dem. Den här torsdagen syns varenda fjärdeklassare ute i spåren och på den nya fina lekplatsen där det är enkelt att ramla i hopp och gupp.

7 februari 2019 19:05

"Alla på snö" heter satsningen som innebär att alla fjärdeklassare ska få testa att åka både alpint och på längden. Ombergslidens backe är avklarad förra veckan. Nu är fyrorna i Skönatorpet, skidklubbens anläggning.

"Alla på snö" kan man säga om satsningen nästa lördag också, fast då gäller det alla åldrar. Alla Ödeshögsbor bjuds in för att testa skidåkning och äta våfflor. Det finns gott om skidor att låna, alla barn får åka gratis och de vuxna betalar en femtilapp för spårkort.

– Vi vill förstås att fler ska upptäcka skidåkning, säger Maud Conradsson som är en av de mest aktiva i klubben.

Ödeshögs skidklubb gör ett jättejobb med att tillverka snö som räcker från december till april, det finns skidor att låna och plats för alla i spåren vid Skönatorpet.

Så har medlemsrekordet slagits också, över 700 medlemmar har Ödeshögs skidklubb aldrig någonsin haft. En förklaring är förstås att det finns snö hela vintern.

– Det var så kallt att vi hade en 750-metersslinga klar redan i mitten av december, säger Maud Conradsson, fantastiskt för oss nördar! Konstsnön förändrar verkligen villkoren.

Klubben har två dammar att ta vatten ur och två snökanoner. Målet är att köpa in fler, men det är stora investeringar och produktionen innebär arbete natt och dag åtminstone en vecka innan det går att köra.

– Sen har vi snö för hela vintern, förra året körde vi till 1 april, säger Maud Conradsson. Så nu vill vi att många ska testa!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanne Hasselqvist

Ämnen du kan följa