Här ska tusentals bikers rasta samtidigt

På lördag kan det bli trängre än vanligt på Toyotas parkering. Tusentals motorcyklister kommer att rasta där.

21 maj 2019 19:35

Det är mc-kortegen Orange Day MC som arrangeras för andra året för att protestera mot våld mot kvinnor och flickor.

Initiativtagare är Norrköpingsbon Maria Andersson och motorcyklisterna kommer att stråla samman just i Mjölby för gemensam färd den sista biten till Norrköping där underhållning med artisten Jon Henrik Fjellgren och en dj väntar i Vasaparken.

Varför stannar ni i Mjölby?

– Det är där vägarna möts. Kortegen startar i Helsingborg på lördag morgon, men det strömmar till folk från olika håll, Borlänge, Stockholm, Kalmar. Toyotas parkering används inte på lördagseftermiddagar så det är perfekt, säger Maria Andersson.

Syftet är att samla in pengar till UN Womens nationella kommitté i Sverige, FN:s nationella jämställdhetsenhet som arbetar för ett jämställt samhälle, fritt från våld mot kvinnor och flickor.

Förra året körde nästan 1 500 mc-ekipage. Om det blir fler i år beror på många åker. Å ena sidan sker det på en lördag i år i stället för på en fredag. Den 25 varje månad är ”Orange Day”, utlyst av FN-organet UN Women.

– Å andra sidan konkurrerar det med flera andra större bikers-träffar. Plus att det är en stor bröllopshelg, menar Maria.

Cirka klockan 14.30 ska ekipagen anlända till Toyotas parkering där personal från Toyotas kommunikationsavdelning kommer att servera fika och frukt till pausande bikers.

– Vi tycker att det är en behjärtansvärd sak och vill bidra på vårt sätt, säger Sara Anderberg, kommunikationschef på Toyota Material Handling i Mjölby.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sune Johansson

Ämnen du kan följa