Adrian Rudén praktiserade hos sin idol Marcus Oscarsson

Marcus Oscarssons politiska intresse väcktes under skoltiden. Nu har Adrian Rudén, 15 år från Mörlunda, inspirerats av sin stora idol under några oförglömliga praodagar i Stockholm.

Adrian Rudén är glad och nöjd med praodagarna hos Marcus Oscarsson, då han även fick hälsa på i TV4-studion och träffa programledarna Soraya Lavasani och Martin Järborg.

Adrian Rudén är glad och nöjd med praodagarna hos Marcus Oscarsson, då han även fick hälsa på i TV4-studion och träffa programledarna Soraya Lavasani och Martin Järborg.

Foto: Privat

Mörlunda2021-11-15 17:00

När Adrian Rudén och hans klasskamrater på Prolympia skulle ha prao visste han direkt vad han ville göra.

Det har varit en stor dröm för honom att få bygga vidare på sitt stora intresse för politik, och någon som inspirerar honom är TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarsson vars intresse för politiken växte sig större på samma skola, dåvarande Centralskolan.

– Jag känner att politik är något jag vill jobba med i framtiden, säger Adrian Rudén som kan skriva under på att praodagarna stärkt den längtan. Fast inte som journalist som Marcus, utan gärna som politiker, jag skulle vilja vara med och kämpa för det jag vill.

undefined
Det blev tre intensiva och spännande dagar i Stockholm för politikerintresserade Adrian Rudén, som valde att göra sin prao hos Marcus Oscarsson, politisk expertkommentator på TV4.

Vad fick du göra under praodagarna?

– Allt ifrån att göra olika analyser till att skriva artiklar, berättar Adrian, märkbart nöjd med sina tre intensiva dagar.

– Jag fick också var med i TV4-studion, det var jättehäftigt att få se och jag var med Marcus Oscarsson i Helsingborg, där han var och talade. Följa hans vardag helt enkelt. Vi har haft många lärorika samtal, bland annat om hur man ska kommunicera med andra även om man har olika åsikter, utan att det blir bråk.

Adrian är kusinbarn till Marcus Oscarsson. Med tiden har han också kommit att bli en idol för Adrian, i takt med att intresset för politik ökat.

– Jag tycker det är häftigt hur mycket han kan om allt, och lyckas förbli opartisk. Så han inspirerar mig verkligen och de här dagarna har han inspirerat mig ännu mer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!