Mörlunda loppis har stängt – fortsätter söka ny ägare

Mörlunda loppis har stängt. Daniel och Cecilia Hederud har valt att pausa verksamheten samtidigt som sökandet efter en ny ägare fortsätter.

Daniel Hederud och Cecilia Hederud har tagit beslutet att stänga Mörlunda loppis, i vart fall tillfälligt samtidigt som sökandet efter en ny ägare går vidare.

Daniel Hederud och Cecilia Hederud har tagit beslutet att stänga Mörlunda loppis, i vart fall tillfälligt samtidigt som sökandet efter en ny ägare går vidare.

Foto: Charlotte Madestam

Mörlunda2021-08-26 11:32

– Det sista som överger är hoppet, säger Daniel Hederud, som är minst sagt förvånad över att han och Cecilia inte lyckats hitta en köpare.

Så här långt har ett tiotal visat intresse för att köpa loppisen som inryms i en ladugård i närheten av Mörlunda kyrka. Men av olika anledningar har man inte kommit till en uppgörelse.

– Det kommer nya intresserade hela tiden, den senaste i lördags, det bidrar ju till att hålla hoppet uppe. Flera har verkat jätteintresserade, men en kunde inte ta över förrän vid årsskiftet, en annan lade ett bud, men så hade han inga pengar när vi tog budet. Så än har det inte hänt någonting, berättar Daniel Hederud.

Paret vill sälja sin inarbetade loppis på grund av hälsoskäl. Nu orkar man inte att driva företaget vidare, utan de har sänkt priset ytterligare och tvingats stänga i väntan på en eventuell köpare.

– Vi orkar inte med passet det innebär att stå där varje helg och allt jobb det är att plocka upp nytt hela tiden.

Hur tänker ni nu, inför hösten?

– Vi ska inte säga att vi stängt för gott, utan blir det ingen affär får vi ta ett beslut om vi ska lägga ner eller om vi ska köra ett tag till med tanke på att vi ska betala hyra och så. Vi vill ju helst inte lägga ner, utan ger det lite mer tid för vi hoppas att det ska komma någon intresserad. Men det får högst gå någon månad till, sedan har vi inget val utan blir tvungna att lägga ner och då får vi sälja ut allt på auktion.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!