Annika tillbaka på jobbet – "Vardagen ska inte vara så"

På tisdagen återupptog Scania sin produktion i Oskarshamn. Annica Lind från Mörlunda är en av dem som återgått i jobb efter ett stopp på nästan fyra veckor.

"Det kändes tryggt att vara tillbaka på jobbet, med de omfattande åtgärder som vidtagits", säger Annica Lind, truckförare på logistiken på Scania i Oskarshamn.

"Det kändes tryggt att vara tillbaka på jobbet, med de omfattande åtgärder som vidtagits", säger Annica Lind, truckförare på logistiken på Scania i Oskarshamn.

Foto: Privat

Mörlunda2020-04-28 18:00

Scania har 2 700 anställda vid sin fabrik i Oskarshamn. På tisdagen återgick samtliga i arbete, fördelade på två skift, efter ett långvarigt stopp. Coronapandemin har fått fordonsjätten att stoppa hela sin globala produktion.

– Första veckan blir det produktion två dagar, följt av tre dagar nästa vecka, sedan kommer beslutet omprövas vecka för vecka, säger Ida Hammarqvist, kommunikationsansvarig.

Vad är det som förändrats, som gör att ni kan starta igen?

– Materialtillförseln har ökat, så nu hoppas vi kunna trappa upp tillverkningen. Övrig tid är personalen fortfarande permitterad.

Hur har stämningen varit?

– Väldigt positiv, de anställda är glada över att vara tillbaka.

Scania är länets största arbetsgivare, med många inpendlare även från Hultsfreds kommun.

En av dem är Annica Lind från Mörlunda, som jobbar som truckförare på logistiken.

– Det känns bra att komma tillbaka till jobbet. Vardagen ska ju inte vara så, att man bara går hemma.

Hur var första arbetsdagen?

– Det var lite spänt, man visste ju inte hur det skulle vara. Vi uppmanades exempelvis klä om hemma och fick en tydlig genomgång av hur vi kan göra för att minska smittspridningen. Direktiven var tydliga; använda vantar så mycket som möjligt, vara noga med att sprita alla maskiner, städerskan städar oftare och vi uppmanas förstås hålla avstånd och vara försiktiga. Ingen vill ju vare sig bära med smittan till jobbet eller där ifrån. Så jag känner mig trygg med det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!