Arkivfynd blev stort huvudnummer

Originalmusik som hittats i arkivet och förmodligen aldrig framförts av Rosenfors Musikkår tidigare fick inleda jubileumskonserten. Det blev en pampig start med det passande stycket Celebration marsch.

Göran Krantz, tv var en av fyra återvändare som förstärkte dagen till ära.

Göran Krantz, tv var en av fyra återvändare som förstärkte dagen till ära.

Foto: Charlotte Madestam

Mörlunda2018-10-29 15:00

Det är 70 år sedan Rosenfors Musikkår bildades, och det ville musikkåren anno 2018 naturligtvis fira.

– Det är en mångårig tradition att vi ger en höstkonsert växelvis i Målilla och Mörlunda, säger dirigenten Annika Ronngaard. När vi är i Mörlunda brukar det vara i församlingshemmet, men nu när det var jubileum ville vi göra det lite extra pampigt, så vi flyttade in i kyrkan.

Och nog blev det pampigt. Det här är musik som verkligen gör sig i kyrkan, när toner från trumpet, trombon, klarinett och övriga instrument fyller ut hela kyrkorummet.

– Vi är 26 musiker här i dag och vi är extra glada över att ha fått förstärkning av fyra hemvändare, Magnus Östrand, Göran Krantz, Jonas Östrand och Marie Uhno, säger Annika Ronngaard, som varit musikkårens dirigent sedan januari 2000.

Programmet dagen till ära syftade till att visa bredden av musik som kåren framför, med allt ifrån West side story och jazzstycket Dixieland Parade till den svenska folkvisan Yrhättan och Raindrops keep fallin´on my head. Och så var det premiär för Celebration marsch, av Jerry Nowak, som musikkåren aldrig framfört tidigare vad man vet.

– Det känns så roligt att titta ut över kyrkan och se att så många valt att fira med oss, sa Annika Ronngaard. Trots att vi har konkurrens av Camerata Nordica i Hultsfred. Efteråt bjuder vi med alla till församlingshemmet för att fortsätta firandet där med chans att ta del av musikkårens 70-åriga historia.

Rosenfors Musikkår firade 70-årsjubileum med konsert i Mörlunda kyrka.
Rosenfors Musikkår firade 70-årsjubileum med konsert i Mörlunda kyrka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om