Ballongerna steg mot skyn med sommarhälsningar

Inte mycket har varit som det brukar den här våren. Så varför skulle skolavslutningen vara det. Så Emådalskolan tänkte om och tänkte nytt.

140 ballonger i alla upptänkliga färger steg mot skyn när eleverna på Emådalskolan i Mörlunda skickade sin stora sommarhälsning.

140 ballonger i alla upptänkliga färger steg mot skyn när eleverna på Emådalskolan i Mörlunda skickade sin stora sommarhälsning.

Foto: Olof Carlson

Mörlunda2020-06-12 19:30

Skolans avsikt var att skapa något som kan bli en liten snackis på skolan i framtiden. Något riktigt minnesvärt.

– Kommer ni ihåg avslutningen det året coronapandemin var, är tanken, säger läraren Maria Hermansson.

I stället för den traditionella avslutningen i kyrkan, rundade eleverna av terminen med att skicka upp 140 ballonger, med sommarhälsningar. Alla hade var sin att skicka iväg.

Det blev en sommarhälsning utöver det vanliga. Uppställda på skolgården formerade de "Glad Sommar" i stora bokstäver uppritade på asfalten, och lät hälsningen höras ordentligt.

– I alla fall till Sundbergs parkering, manade rektorn Charlotte Söderling i sitt sommartal. Och så släpptes ballongerna. Röda, gula, gröna, blå och resten av färgkartan också, steg mot himlen. Ja en och annan slet sig förstås i förtid och försvann bakom de stora träden uppemot Blåbärskullen till. 

– Det är miljövänliga ballonger, säger Maria Hermansson, lärare på skolan. Så de kommer att försvinna i naturen. 

I en del av ballongerna hade man lagt lappar med skolans E-postadress i förhoppningen att någon ska hitta dem och svara, så man får veta vart de hamnade.

Men även om nu den här skolavslutningen inte var som alla andra, fanns det i alla fall en sak som var sig lik, och som ingen skolavslutning kan vara utan; Den blomstertid nu kommer.

Och när den klingat ut, passade elever och personal på att dansa in sommaren enligt konsten alla regler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!