Bromsarna slutade fungera – bil körde rakt ut i skogen

På tisdagsmorgonen utspelade det sig en mardrömslik situation på den gamla riksvägen utanför Mörlunda. Strax före en trevägskorsning upptäckte föraren att bromsarna inte längre fungerade. Istället fortsatte färden rakt ut i skogen.

Bilen blev kraftigt demolerad och fick bärgas bort från platsen.

Bilen blev kraftigt demolerad och fick bärgas bort från platsen.

Foto: Olof Carlson

Mörlunda2022-08-09 09:10

Olyckan skedde på vägen mellan Mörlunda och Bockara, i närheten av Ryningsnäs. Den aktuella bilen kom från Fågelfors-hållet och skulle svänga av mot Oskarshamn.

– Det var då som föraren upptäckte att det inte gick att bromsa. Det enda alternativet var att köra rakt ut i skogen. I det läget hade bilen en hastighet på ungefär 80 kilometer i timmen, säger Michael Hesselgård vid räddningstjänsten i Hultsfred.

Det låter riktigt otäckt?

– Ja, usch, det kunde ha gått illa. Till att börja med var det tur att det inte kom något annat fordon på den korsande vägen. Sedan var det tur att inte bilen träffade något stort träd eller stor sten ute i skogen.

undefined
Bilen blev kraftigt demolerad och fick bärgas bort från platsen.

Larmet om singelolyckan kom klockan 08:50 på tisdagsmorgonen. När Michael Hesselgård och hans kollegor från räddningstjänsten anlände till platsen stod bilen ungefär 15 meter ut i skogen.

– Föraren var ute ur bilen och kunde berätta vad som hade hänt, medan den kvinnliga passageraren satt kvar. Hon var vaken och talbar, men hade ont i nacke, rygg och bröst. Det gjorde att vi av säkerhetsskäl klippte upp taket på bilen och lyfte ut henne den vägen, säger Hesselgård.

Kvinnan fick sedan följa med ambulansen till sjukhuset för kontroll. Framåt klockan 10:30 var räddningsinsatsen avslutad och bilen bärgades bort från platsen.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!