Centeravdelningen går i graven

Centeravdelningen i Mörlunda - Målilla läggs ner. I stället går man upp i den större Hultsfredskretsen.

Avdelningsordförande Per-Inge Pettersson berättar att ett första steg mot avvecklingen är taget och ett extra årsmöte väntar.

Avdelningsordförande Per-Inge Pettersson berättar att ett första steg mot avvecklingen är taget och ett extra årsmöte väntar.

Foto: OLOF CARLSON

Mörlunda2020-03-02 10:00

– Det är roligare om vi blir fler på aktiviteterna, säger avdelningsordförande Per-Inge Pettersson.

Han berättar att Mörlunda - Målillaavdelningen redan tidigare varit noga med att bjuda medlemmarna från hela kretsen till sina aktiviteter och det har givit resultat.

– Det brukar vara ett 30-tal deltagare varje gång, säger han. Och vi brukar göra företagsbesök och lite annat på de här träffarna.

Så kontakterna med Hultsfredskretsen och dess medlemmar är redan uppbyggd och så jättestor skillnad på verksamheten kommer det inte att bli, tror Per-Inge Pettersson.

– Vi kan lika gärna gå in i kretsen helt och hållet, säger han, och ser inget ovanligt i att avdelningen försvinner och går upp i kretsen.

Ett första beslut om att avveckla avdelningen är taget på det ordinarie årsmötet nu i veckan. Det beslutet ska sedan bekräftas vid ett extra årsmöte som är bestämt till 30 mars.

Det blir ett finalmöte som dessutom kommer att innehålla en del högtidligheter.

–  Bland annat kommer Karl-Olof Jonsson att visa film från tiden när han var ordförande, säger Per-Inge Pettersson. Dessutom kommer vi att föredra en historik.

Och avdelningen i Mörlunda-Målilla har gamla anor, så det väntas en omfattande och inte så lite nostalgisk tillbakablick under mötet. Det är bildligt talat mycket vatten som flutit förbi under Tigerstadsbron.

I dag har centeravdelningen drygt 30 medlemmar och det är i minsta laget tycker Per-Inge Pettersson, alla kan ju inte komma på alla aktiviteter. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!