Spöken för skojs skull - Halloweentradition på gång

Utanför står dementorer från Harry Potter på vakt. Stora, svarta och ganska otäcka. Och det är bara en liten försmak på vad som finns därinne.

Förberedelserna pågår för fullt. "Vi gör det här för att det är kul" säger Johanna Sandin  som håller på att skapa en spökvandring i sin ladugård i Tigerstad utanför Mörlunda

Förberedelserna pågår för fullt. "Vi gör det här för att det är kul" säger Johanna Sandin som håller på att skapa en spökvandring i sin ladugård i Tigerstad utanför Mörlunda

Foto: Olof Carlson

Mörlunda2022-10-24 05:30

Johanna Sandin och sambon Markus Larsson har förvandlat sin gamla fina ladugård i Tigerstad utanför Mörlunda till ett äkta spökslott, där allt från mylingar till zombies trängs i gångarna, redo att skapa spänning för besökarna. På lördag och lördagen därpå håller de spökslottet öppet och bjuder in besökare som vill låta sig skrämmas.

De har verkligen gått "all in" för att skapa en riktig Halloweenattraktion. Det formligen kryllar av hemska figurer i ladugårdens gångar och prång. Och i mörkret blir det riktigt kusligt. Inte minst som det kommer att finnas en del läskiga ljud också.

– Egentligen började det redan förra året, berättar Johanna Sandin, när jag fyllde 30. Då ordnade vi en spökvandring i ladugården för släkt och vänner. Det blev så uppskattat att vi tar steget fullt ut nu och bjuder in till en riktig spökvandring.

– Så vi gör det för att det är kul, fortsätter hon, och poängterar att det inte kostar något.

– Det är viktigt för mig att det ska vara gratis, slår hon fast.

Efter rundturen bland mylingar, zombies, skelett och annat känns det säkert som en lättnad att komma ut i det fria igen, och slå sig ner vid lägerelden och grilla sig en medhavd korv. Eller två.

– Jag hoppas att det här ska bli ett årligen återkommande evenemang här, säger Johanna Sandin. Det vore roligt om det kan bli så.

Hon har byggt det här spökhuset tillsammans med sambon, Markus Larsson och de har förstås haft god hjälp av föräldrarna.

Rasslande kedjor, spindelväv, suckar, ja det finns det mesta som hör spökerier till. Det är till och med så de riktiga spökena i ladugården blir rädda.
Rasslande kedjor, spindelväv, suckar, ja det finns det mesta som hör spökerier till. Det är till och med så de riktiga spökena i ladugården blir rädda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!