Trägen vann vid förskolan i Mörlunda

Såväl personalen som föräldrarna till barnen på Furuängens förskola har under många års tid påpekat problemen med parkeringen utanför förskolan. Nu har synpunkterna vunnit gehör.

Ebbe Källström har varit delaktig i arbetet med den nya parkeringen vid förskolan i Mörlunda.

Ebbe Källström har varit delaktig i arbetet med den nya parkeringen vid förskolan i Mörlunda.

Foto: Markus Danielsson

Mörlunda2022-07-26 11:49

Ett inlägg på Facebooksidan "Händer i Mörlunda" berättar att ett en ny parkeringsplats just nu håller på att färdigställas vid Furuängens förskola i Mörlunda.

Beskedet om parkeringen tas emot med stor glädje och entusiasm bland några av de personer som har lyft problemet med de dåliga parkeringsmöjligheterna under ett antal års tid. Trägen vinner är ett uttryck som nämns i kommentarerna.

– Det är verkligen jättekul att man satsar på barnens säkerhet här i Mörlunda. Tidigare har det känts väldigt osäkert att gå med barnen över parkeringen, säger Maria Karlsson som är en av de engagerade föräldrarna.

undefined
Ebbe Källström har varit delaktig i arbetet med den nya parkeringen vid förskolan i Mörlunda.

När Vimmerby Tidning besöker förskolan träffar vi Ebbe Källström och Kalle Svensson. Duon är i full färd med att göra klart sin del av arbetet.

– Det kommer att bli fjorton nya parkeringsplatser, sju på varje sida, berättar Kalle Svensson när han och kollegan tar en kortare paus.

Ebbe Källström fyller i med att den nya parkeringsplatsen även kommer att vara aningen bredare än sin föregångare.

– Vi har grävt ut den en bit därborta, säger han och pekar mot en grusbelagd del av området.

undefined
Den nya parkeringen kommer att vara bredare än sin föregångare.

Maria Karlsson fortsätter med att hon tycker att den aktuella satsningen kommer att bli ett stort lyft.

– Det är ju ganska många som pendlar med bil till förskolan för att lämna och hämta barnen. Tidigare har det varit väldigt trångt men nu känns det verkligen som att det kommer att bli jättebra.

undefined
När Ebbe Källström är klar med sin del av arbetet ska det bland annat sättas upp lampor och staket innan asfalten kommer på plats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!