Efter önskemål från föräldrar: Miljonsatsning på barnen

Föräldrars önskemål om nya lekplatser börjar ge resultat. På tur står Mörlunda. "Den är tänkt att lyfta hela samhället", säger projektledare Hanna Johansson.

Lekplatsen i Mörlunda ska få ett lyft. Efter idéer på ortsvandringen satsas en halv miljon kronor på området, som ska bli en plats att trivas på för långt fler än barnfamiljer är tanken.

Lekplatsen i Mörlunda ska få ett lyft. Efter idéer på ortsvandringen satsas en halv miljon kronor på området, som ska bli en plats att trivas på för långt fler än barnfamiljer är tanken.

Foto: Charlotte Madestam

Mörlunda2020-06-09 06:00

Föräldrar har tyckt att lekplatserna i kommunen är undermåliga. Det fick kommunen att göra en lekplatsutredning, som ligger till grund för beslutet att investera cirka 10,7 miljoner kronor till och med 2024.

– Politikerna beslutade att ta ett helhetsgrepp, så alla orter får ny lekplats. Budgeten för varje enskild ort varierar utifrån antalet barn, förklarar Hanna Johansson, ÖSK.

Silverdalen blev först ut, den står klar sedan en tid tillbaka. Liksom aktivitetsparkerna i Hultsfred och Virserum.

Tanken var att Mörlundas skulle vara klar till semestern, men startdatumet är skjutet på till hösten, på grund av hög arbetsbelastning.

Idén att satsa på området utmed Vällingbyvägen framkom på ortsvandringen. Flera av dem förverkligas nu när den befintliga lekplatsen får ett ansiktslyft med nya gungor, rutschkana, sandlåda, grillplats, belysning och en avskärmande plantering med träd och buskar mot vägen. 

Budgeten där, liksom i Silverdalen, är satt till en halv miljon kronor.

– Vi vill utveckla hela området, som är tänkt att bli en plats att strosa i, berättar Hanna Johansson. Vi satsar även på en parkering, för att göra området mer lättillgängligt även för de utifrån. 

– Det här tror jag blir ett stort lyft för hela samhället och skapar en bra känsla för invånarna. Jag ser verkligen fram emot att den ska bli klar, jag tror det kommer locka många besökare.

Näst på tur efter Mörlunda står Målilla där budgeten ligger på 800 000 kronor.

Karta: Mörlunda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!