På torsdag gäller det – Maria håller tummarna

Maria Ullaeus och de andra i aktionsgruppen Stanna Tåget håller tummarna. På torsdag väntas beslutet som de kämpat för.

Maria Ullaeus startade aktionsgruppen Stanna Tåget i Mörlunda. Nu ser hon att kampen börjar närma sig ett avgörande.

Maria Ullaeus startade aktionsgruppen Stanna Tåget i Mörlunda. Nu ser hon att kampen börjar närma sig ett avgörande.

Foto: Olof Carlson

Mörlunda2022-10-03 05:00

Då kommer Regionens kollektivtrafiknämnd att ta upp frågan om ett tågstopp i Mörlunda, och som beslutsförslaget ligger, kommer trafikdirektören på KLT att få i uppdrag att börja förhandla med Trafikverket om att stanna tåget för av- och påstigning i Mörlunda.

– Jag har inte hört så mycket om tågstoppet på sista tiden, säger Maria Ullaeus, men det vore jättebra om tåget stannar här i Mörlunda.

Hon berättar att, för att ta sig till Blomstermåla med kollektivtrafiken, måste hon först ta buss till Målilla, byta buss där för att komma till Hultsfred, där hon kan ta tåget till destinationen.

– Och då åker jag ändå förbi mitt hus. Dessutom får jag ju betala extra för att ta omvägen över Hultsfred, säger hon.

Gruppen har jobbat aktivt för att försöka påverka de styrande i länstrafiken. Bland annat genom möten och manifestationer på järnvägsstationen i Mörlunda. Men också genom facebookgruppen Stanna Tåget i Mörlunda.

– Där är vi 200 medlemmar nu, säger Maria Ullaeus.

Politikern Anders Andersson (KD) creddar aktionsgruppens arbete för att frågan kommit så här långt. Visst, den har varit uppe några gånger tidigare men då har det blivit avslag. Men den här gången är det lite annorlunda.

– Aktionsgruppens arbete under valrörelsen har fått både Socialdemokrater och centerpartister i länsunionen att byta fot, säger Andersson. Och nu väntar vi på ett positivt beslut. Jag tror att gruppen satte press på majoriteten med sitt arbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!