Elin vill blåsa liv i Mörlundadagen

Finns det någon möjlighet att återuppliva Mörlundadagen som har legat vilande sedan 2018? Det undrar Mörlundabon Elin Nilsson i ett uppmärksammat inlägg på ortens sociala medier.

Elin Nilsson hoppas att Svenska kyrkan i Mörlunda ska engagera sig i den nya Mörlundadagen.

Elin Nilsson hoppas att Svenska kyrkan i Mörlunda ska engagera sig i den nya Mörlundadagen.

Foto: Jimmy Larsson/Privat

Mörlunda2023-08-10 11:30

Mörlundadagen var ett anrikt arrangemang som länge drevs av Frälsningsarmén i Högsby. Dagen har en historia som sträcker sig omkring hundra år bakåt i tiden och lades ner 2018.

Nu tycker Elin Nilsson, som bor i Mörlunda sedan nio år tillbaka, att det är på tiden att blåsa nytt liv i den lokala högtidsdagen.

– Jag ska snart vara med på ett arrangemang i Fågelfors, som har en egen dag. Då undrar jag varför inte vi i Mörlunda också har det, säger hon.

undefined
Elin Nilsson hoppas att Svenska kyrkan i Mörlunda ska engagera sig i den nya Mörlundadagen.

Elin Nilssons första steg mot en eventuell Mörlundadag handlade om ett inlägg på sociala medier. Där pejlade hon intresset för att vara med och arrangera en Mörlundadag under sommaren 2024.

– Det är några stycken som har ringt och sagt att de vill vara med och skapa en dag för alla och en mötesplats i samhället. Någon eller några måste se till så att det verkligen händer något också.

Elin Nilssons tanke med det aktuella projektet är att olika lokala aktörer ska vara med och genomföra den nya varianten av Mörlundadagen.

– Det vore roligt om lokala föreningar och kyrkan vill vara med och delta. Man måste hjälpas åt, det håller inte att någon ska göra allting själv.

Om Elin Nilssons fortsatta planering angående Mörlundadagen kommer hon att kalla till ett möte där de som är intresserade kan komma med tankar och idéer.

– Därefter får vi sätta oss ner och se vad som är möjligt att göra och vad som inte är det. Vi får kanske börja i en liten skala det första året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!