Emanuel har släppt sin första singel: "Känns overkligt"

18-årige Emanuel Boigs har släppt sin första egna musik. "Klart det känns stort, nästan lite overkligt att höra låten spelas på radio, säger han.

Emanuel Boigs har nyligen släppt sin första musik, singeln Missing You. "Vore det möjligt i en framtid skulle jag gärna leva på musiken", säger den 18-årige Mörlundakillen.

Emanuel Boigs har nyligen släppt sin första musik, singeln Missing You. "Vore det möjligt i en framtid skulle jag gärna leva på musiken", säger den 18-årige Mörlundakillen.

Foto: ROGER HULTGREN

Mörlunda2020-08-23 12:00

Poplåten Missing you kom till på beställning kan man säga. Emanuel Boigs berättar mer kring en uppgift han fick.

– Jag och min mentor Bo Nikolausson, som även är engagerad i Talent Coach, kom på en uppgift att jag skulle skriva en låt på tre veckor. Resultatet blev Missing you som handlar om kärleken mellan två personer, där den ena inte får svar av den andra hur de ska gå vidare. Det är inte självupplevt, men jag tror att många kan känna igen sig i texten.

Han blev klar med låten i tid, men så hände egentligen inte så mycket mer. Inte just då.

– I juni ringde han om ett samarbete han har med två producenter på Linnéuniversitetet i Växjö, Viktor Söderholm och Adam Olofsson. Han erbjöd mig att spela in låten tillsammans med dem.

Låten släpptes helt nyligen och spelades på radio för första gången i veckan.

Hur kändes det att höra sin egen låt på radio?

– Klart det kändes stort, nästan lite overkligt att höra sig själv. Det är inget jag tänkte mig för ett halvår sedan, inte ens för en månad sedan, säger Emanuel Boigs.

– Det känns unikt, inte många ungdomar får den här chansen, tillägger han.

Nu väljer Emanuel Boigs att fokusera på skolan, han har börjat sista året av tre på Academy of Music and Business i Tingsryd. Så mycket musik och nya låttexter har han inte i huvudet – inte för tillfället.

– Musiken har alltid funnits i mitt liv och jag gillar att spela live. Det här har absolut gett mersmak, så jag vill gärna släppa mer musik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!