Det säger Filip Axelsson från Stora Aby, som är föreslagen till styrelsen för LRF Ungdom på riksplanet.
Att komma till rätta med viltskadorna är en av de lantbruksfrågor som han verkligen brinner för och vill jobba med i den nya rollen.
– Viltskadorna är det kanske största hotet mot många lantbruk, säger han, och tänker närmast på vildsvinen som ställer till med omfattande skador.
– Inte minst för de som odlar vall, säger Filip Axelsson, vildsvinen bökar upp sten och grus som sedan följer med och förstör skörden.
Dessutom befarar han ytterligare viltproblem, när stammarna av både dov- och kronhjort ökar i storlek.
– För att minska viltskadorna måste vi öka avskjutningen, säger Filip Axelsson. Och för att kunna klara det måste det finnas avsättning för viltköttet. Och det borde inte vara svårt, det är ju fint kött.
En viktig del i kampen mot viltskadorna är också att skapa ett närmare samarbete, både jägare emellan och mellan markägare och jägare, tror Filip Axelsson.
– Markägarna har ju marken, säger han, och jägarna har kunskapen.
Men samtidigt som viltet är ett stort problem för lantbruket, kan det också bli en tillgång. Och det är det han vill jobba för.
En annan fråga som Filip Axelsson brinner för är att göra det lättare för ungdomar att satsa på gröna näringar.
– Det är också ett problem att många inte har möjligheten att etablera sig i de gröna näringarna, säger han. Det är viktigt att vi gör det lättare för unga att etablera sig.
– Den bristande lönsamheten, inte sällan beroende på viltskador, gör att många unga drar sig för att satsa, säger han.
Utbildningsfrågor står också högt på agendan hos Filip Axelsson, många lantbrukare behöver bättre kunskaper, inte minst om ekonomi och entreprenörskap för att förbättra sin lönsamhet och utveckla sin verksamhet.
Filip Axelsson 23, är uppvuxen i Stora Aby, mellan Målilla och Mörlunda. Han utbildar sig till lantmästare på SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, i Alnarp.
Redan 2015 blev han invald i styrelsen för LRF Ungdomen i Sydosts styrelse och ett par år senare blev han också ordförande. Nu är han föreslagen att ta steget upp i ledningen för riksorganisationen.
Han har också suttit med i EU-kommissionens CDG-grupp, Forestry and Cork, som arbetar med frågor om skogsbruk och ger inspel till EU-kommissionen.