Upprepad skadegörelse vid boulebanan i Mörlunda

Trasiga stolar, omkullvälta möbler och nedslitna flaggor mötte medlemmarna i PRO, när de kom till sin boulebana. Två gånger på kort tid har den utsatts för skadegörelse.

Hasse Stjernberg bär undan fler trasiga stolar. Rosenfors-Mörlunda-Bockara PRO har råkat ut för skadegörelse, två gånger på kort tid.

Hasse Stjernberg bär undan fler trasiga stolar. Rosenfors-Mörlunda-Bockara PRO har råkat ut för skadegörelse, två gånger på kort tid.

Foto: Charlotte Madestam

Mörlunda2021-06-08 16:34

Inför sommarsäsongen satsade de boulespelande PRO-medlemmarna på att höja trivseln vid boulebanan, intill sporthallen i Mörlunda.

Medlemmarna skänkte flera trädgårdsmöbler med dynor och med ideella krafter byggdes ett skärmtak som skydd för regn och sol, när man slår sig ner för en fika tillsammans.

Knappt hade man hunnit ha invigning, så möttes man av förstörelsen.

– När vi kom förra veckan hade någon förstört flera plaststolar, de tycks ha hoppat sönder dem, säger PRO-aren Hasse Stjernberg och visar stapeln med stolar man tvingats ställa åt sidan. 

– Stolar och bord hade kastats ut på boulebanan, grus hade slängts på borden och flaggorna vi satt upp på stolparna var nedrivna.

undefined
Boulen förenar medlemmarna i PRO-föreningen. "Det är en betydelsefull social gemenskap för oss", säger medlemmarna som är ledsna över att få sina saker förstörda.

I helgen har det hänt igen, att sakerna inte fått vara ifred.

– Det är så tråkigt, det är inget direkt ekonomiskt värde i stolarna, men för oss har det ett värde att kunna samlas här och ha det trevligt tillsammans. Vi nyttjar möblerna flitigt när vi är här och spelar, säger Hasse Stjernberg. Vi träffas två gånger i veckan, och för oss betyder den här sociala gemenskapen väldigt mycket.

Enligt Hasse Stjernberg går det heller inte att låsa igen grinden när man lämnar.

– Det är en grind även mellan multiarenan och boulebanan och den ska tydligen vara olåst, för att de ska kunna hämta de bollar som åker över staketet.

– Nu vet vi inte vem som gjort detta, men mycket tråkigt att vi inte kan få ha något i fred, säger Sven-Olof Martinsson.

undefined
Två gånger i veckan träffas medlemmarna för att spela boule tillsammans vid sporthallen i Mörlunda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!